Amint lesz egy kis időm, azonnal megsajnálom a Pető Intézetet....
2014. április 25. írta: A rokkant is ember

Amint lesz egy kis időm, azonnal megsajnálom a Pető Intézetet....

....addig csak állok és nézek.... meg olvasok. Ilyeneket ír a mai Népszava:

tn_I-am-so-sorry-sad-puppy_thumb.jpg

Az intézmény ügye 2012 óta húzódik, amikor kiderült, hogy több ponton sem felel meg a felsőoktatási tudományos akkreditáció követelményeinek a Pető falain belül zajló, korábban világhírű képzés. Ennek ellenére a MAB megadta a minősítést azzal a feltétellel, hogy azonnali hatállyal kezdődjön meg az intézetben egy "szervezeti és minőségbiztosítási fejlesztés", melyet egyidejűleg egy "intézményakkreditációs monitor vizsgálat" ellenőriz.

Az intézményben zajló, a beteg gyermekekkel és felnőttekkel való későbbi foglalkozást lehetővé tevő konduktorképzésből ugyanis 2012-ben, és azóta változatlanul hiányoznak a tudományos és kutatási módszertan elvi alapját jelentő standardok, a szakmai eredmények és a megfelelően képzett oktatók is. Lapunk legalábbis több forrásból úgy értesült, az egyedülálló rehabilitációs tevékenységhez képzett konduktor szakemberek az utóbbi években egyre kiszolgáltatottabbakká váltak, miután az MPANNI vezetése többszöri figyelmeztetés ellenére sem végezte el az intézmény szervezeti, valamint a graduális képzési programjának (BA képzés) tudományos és gyakorlati reformját.

Erre a "demokratikus ellenzék" ezt tudja reagálni: (Vigyázat! Szó szerinti idézet ebből a közleményből)

Mára világossá vált, hogy a Pető Intézet az Orbán-kormány politikai játékszerévé vált. A Népszava információi alapján kimondható, hogy a súlyos szakmai hiányosságok, a pénzügyi gazdálkodás hibái, illetve a finanszírozás hiánya nem véletlenek sorozata: az Orbán-kormány tönkre akarja tenni az intézetet, hogy aztán látványosan államosítsa.

Csak remélhetjük, hogy nem valamelyik narancsos állami vezető vagy feltörekvő oligarcha kapja meg ajándékként. A Pető Intézet világszínvonalú munkáját és hírnevét is "Csak a Fidesz" tudta teljesen lerombolni, ahogy sok mást is az országban.

 

Komolyan, no.... most már teljesen értem, hogy jött ki a választási eredmény, nem kell hozzá ennyiféle véleményt   elolvasni. A fenti közlemény minden sora önmagáért beszél, sőt túlmutat önmagán. A Pető Intézet, mint "oligarcháknak ajándék". De jó is lenne, istenem.... ezt mégis hogy gondoltátok, baromarcúak? Hogy hátha valamelyik fideszesnek sérült gyereke születik, és akkor beköszönt a kánaán? A csapból is EL-GO mopedek és spéci Meyra kerekesszékek folynak? Vagy mégis, mi volt ez a mondat, iq-bajnokok???

Meg képesek a "Népszava információi" alapján fröcsögni össze-vissza, amikor a szövegértés elemi képességének birtokában megérthető a hivatkozott cikkből, hogy a "2012-ben kezdődött" problémák megoldására az illetékes hatóságok türelemmel vártak, az eufemisztikusan emlegetett "pénzügyi gazdálkodás hibái" pedig valójában pazarló gazdálkodást, sikkasztást jelentettek   az intézmény vezetése, és nem pedig a kormány részéről?

Félreértés ne essék, ebben az egész történetben a Fidesz, illetve a kormány nem feltétlenül a "jó oldalon" áll, de enyhe túlzás minden miatt őket bűnbakként kikiáltani. Annál is inkább, mert rengeteg jel utal arra, hogy hosszú évek "szorgos" munkájával a jelenlegi menedzsment vitte lejtőre jórészt önerőből a korábban jól működő intézményt.

Amelyet - és annak vezetését - majd rögtön aznap fogom őszintén megsajnálni, amikor elhatárolódik saját közleményétől.  Addig sajnálja őket az MSZP, meg aki még akarja....

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://arokkantisember.blog.hu/api/trackback/id/tr96085495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása