PÁLfordulás - nehogymár minden nyavalyát akadálymentesítsünk!
2014. november 01. írta: A rokkant is ember

PÁLfordulás - nehogymár minden nyavalyát akadálymentesítsünk!

A mi Pálunk, a magyar fogyatékosok "védőszentje" (hivatalos nevén a fogyatékosok ellátásáért felelős miniszteri biztos) leereszkedett a földi halandók szintjére, és a minap megszólalt a Rehab Critical Mass kapcsán. Előzetesen így beszélt az Index-nek nyilatkozva:

(A könnyebb követhetőség kedvéért kiemeltük azokat a részleteket, ahol ő szólal meg, de az egész összeállítás érdekes és tanulságos, a fenti linken eredetiben megtekinthető a többi megszólaló véleménye is.)

 

 

Felvilágosít arról, hogy nem kell izgulni, minden rendben megy a maga módján az akadálymentesítéssel:

 

 

 De ez a jóember beleerősít: " nem tudok most olyan falut mondani hogy, ahol felkiáltottam volna, hogy nincs rámpa az orvosi rendelőnél, vagy az önkormányzatnál..." TÉNYLEG ezt mondta, íme a bizonyíték:

 

 Egy kis dorgálás is belefér...ejnye, ejnye...de figyelmetlenek a sérültek....nézzenek körül rendesen, legyenek heppik, hisz' a Parlamentbe is milyen klasszul be lehet jutni. Királyság, nem?

 

Íme, a csúcspont: kioktat, burkoltan fenyeget: egyszóval elemében van....és kibújik a szög a zsákból: hogy képzeli az a sok nyominger, hogy a kedvükért itt MINDEN NYAVALYÁT akadálymentesíteni fognak?? Hallatlan! Felháborító! Skandallum! (Ezek után persze nincs mit csodálkozni azon, hogy a kormány tavaly minden kötelező jogi garanciát eltakarított az akadálymentesítés útjából - lásd bővebben itt - úgyhogy, kedves Pál, megnyugodhat, ezért biztosan nem lesz forradalom, hiszen amiről nem tudunk, az nincs is, ugyebár...)

 

 Hurrá, hurrá.... aki él, és mozog (a négy keréken gurulás is annak számít), annak irány a legközelebbi stadion! Nincs kibúvó!

 

És jó előre "tartott" attól, hogy csak 5 kerekesszékes lesz:

 

Aztán magán a rendezvényen már ilyen simulékony és baráti hangnemet ütött meg:

 

 

Amikor ezt meghallottam, nem akartam hinni a fülemnek: ez a megélhetési mozgássérült (ebből él, hiszen ezért "használja" őt a politika, ha nem sérült volna meg az egyébként sajnálatos balesetben, jó eséllyel más irányt vett volna a pályafutása, mint ezt ő maga mondja el egy régebbi nyilatkozatában) ezúttal kimond valamit, ami cáfolhatatlanul igaz. A hivatalos érdekvédelmi szervezeteket (pl. MEOSZ) valóban csak tessék-lássék érdekelte, és nem segítették ezt a rendezvényt. És mindezt egy olyan ember mondta, mondhatta ki, aki szerint - mint hallható volt - akadálymentesítés ügyében minden nagyon szép, minden nagyon jó (szerinte a legjobb, hogy már a stadionokba is be lehet jutni kerekesszékkel), és a mozgássérültek legyenek mindennel sürgősen megelégedve, mert ha sokat követelőznek, az nekik rossz, mert abból forradalom lenne...ellenük.

TÉNYLEG SENKIT NEM ZAVAR, HOGY EZ AZ EMBER MINDEZEKET ELMONDHATTA, ÉS MÉG A HIVATALÁBAN VAN? És a MEOSZ vezetőinek semmi, de semmi mondanivalója?

 Bónusz! Végül elkészült ez az idilli hangulatú kép, a fentebb hallható gondolatok ellenére - és után....

 szekeres_kiss.jpg

 The beginning of a beautiful friendship? A képen Szekeres Pál kormányzati politikus és Kiss Csaba, a Rehab Critical Mass kitalálója

Ki érti ezt???

A bejegyzés trackback címe:

https://arokkantisember.blog.hu/api/trackback/id/tr256845367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2014.11.03. 12:01:07

UPDATE: Kedves Olvasó! Ha Te is úgy gondolod, hogy a fentebb elhangzottak méltatlanná teszik arra Szekeres Pált, hogy a fogyatékkal élők ügyét kormányzati pozícióban képviselje, velünk együtt követeld Te is a távozását!
Itt írhatod alá a petíciót:

www.peticiok.com/mondjon_le_szekeres_pal

Hegedűs_Imre 2014.11.08. 10:12:07

Ebből egyvalamit tartok elfogadhatónak: az, hogy nem "öt ember" volt ott - meggyőzte arról, hogy szóba kell állnia sorstársaival - és nem prédikálni nekik... Sajnos, nagyon is beállt a most divatos sorba: én vagyok felül, én mondom meg hogy mi a jó. Nem lehet minden esetben a meggyőzésére egy hasonló tömegrendezvényt megszervezni. Egyébként abban sajnos igaza van hogy a rokkantak között is sokan vannak, akik mástól várnak mindent és még egy hasonló rendezvényre sem akarnak elmenni. Egyébként messze nem ez volt az első hasonló, rokkantak által szervezett rendezvény.

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2014.11.14. 23:11:59

@Hegedűs_Imre: bizony, így van... csak "odafenn" ezt nem tartják számon...nekik az, amit kevesen kérnek, nem kérés.....

cukkmukk 2015.04.29. 10:30:30

@Hegedűs_Imre: És nem veszi észre ez a jóember, hogy miért "5 ember volt ott"... Elmondom. Szurkolói kártyát átvenni csak személyesen lehet. Kérdem én, a mozgáskorlátozottak hány százaléka nem tud hétköznapokon eljutni pl a Bálnába, vagy a SYMA csarnokban lévő irodára, ahol ezt megteheti? És ha mégis összejön neki, akkor jön az, hogy NEM KAP JEGYET, ha nincs 1 db segítő még vele. Ha van 2 ismerőse, családtagja, akivel ki akarna menni meccsre, újra csak nem kap jegyet, mert 1 roki+1 kísérő a feltétel. Se több, se kevesebb. Mi mentünk volna 2 guruló barátommal, de az egyiküket otthon kellett hagyni, mert nem volt rajtam kívül bevethető mlsz kártyával rendelkező ráérő cimbora...

Hegedűs_Imre 2015.04.29. 12:25:31

"The beginning of a beatiful friendship? A képen Szekeres Pál kormányzati politikus és Kiss Csaba, a Rehab Critical Mass kitalálója

Ki érti ezt???"

Én értem. Legalább annyit sikerült elérni, hogy Szekeres Pál szóba áll a szervezővel. A többit pedig majd meglátjuk. Vagy nem.
süti beállítások módosítása