Gondolatok egy csokorral
2014. április 11. írta: A rokkant is ember

Gondolatok egy csokorral

virag.jpg

Bloggerek, újságírók, ismert és ismeretlen emberek gondolatai arról, ami  vasárnap történt....

 

„Azok, akik nem értik, hogy nem látják mások, mi történik, pont azokat a másokat nem látják, akiket nem értenek.” (Hódos Hajnalka)

„A későbbi győzelemre csak a megértett vereség ad esélyt. A baloldalnak fel kell fognia, hogy a választók nem ezt és nem így akarják. Csak annak van esélye legközelebb elnyerni a szavazók bizalmát, aki ezt képes lesz megérteni és e szerint cselekedni.” (Népszabadság vezércikk részlet, 2014. 04. 08.)

„Kellemes elrothadást, Magyarország!” (Krémer Ferenc)

„Okos és becsületes emberek nem szavaznak a Fideszre. Aki becsületes, és a Fideszre szavaz, az nem okos, aki okos és a Fideszre szavaz, az nem becsületes.”  (ismeretlen)


„A  „kormányváltó erő” nem nyerhetett, mert egy pillanatig sem volt igaz a neve. Nem volt benne erő....” (arokkantisember)

„A múlt hétvégén egy órával előbbre állítottuk az időt. Ezen a hétvégén jó pár évtizeddel vissza...” (Gáti István)

„Magyarországon nincs, és mostanság nem is volt diktatúra. Diktatúra csak ott lehet, ahol elnyomás van, mert aktív az igény  a szabadságra, és a hatalom ezt erővel le akarja győzni.”  (arokkantisember)

„A népet nem lehet leváltani. De felmenteni sem.” (Mihancsik Zsófia)

„Az országot kell kitalálni és megteremteni négy év során. Apró részletekig össze kell állnia egy komplett, pragmatikus és működő víziónak. Ez a győzelem.” (Kárpáti Zoltán)

„Az embereket könnyebb hülyíteni, mint meggyőzni őket arról, hogy hülyítik őket...”  (Mark Twain)

„Most bebetonozták Orbánt minimum húsz évre. Az ellenzék mindent veszített, és semmit nem nyert...” (...) „Aki vasárnap elmegy szavazni, megássa Magyarország sírját, bebetonozza Orbán Viktor antidemokratikus rendszerét, évtizedekre elszakítja Magyarország lakosságát a modernizációtól, a szabadságtól, a nyugati demokráciáktól. Ennek a választásnak nem az a célja, hogy a népakarat érvényesüljön, a nép választási lehetőséget kapjon, hanem az, hogy legitimálják az elmúlt négy év törvénytelen cselekedeteit, az alkotmányos rend megdöntését, az Alkotmány törvénytelen eltörlését, az illegitim alaptörvényt, a Schmitt által aláírt alkotmányellenes sarkalatos törvényeket, Orbán Viktor jogilag kiépített fasiszta diktatúráját.” (Bartus László – Amerikai Népszava)

„Ahhoz, hogy a magyar baloldal komolyan vehető legyen, új identitást kell építenie. Ebből a szempontból nem jobb a helyzetük mint 2010-ben volt, hiába kaptak 200 ezer szavazattal többet mint akkor..” (Magyari Péter, 444.hu)

„...a középszerű, féltudású politikai elitünk egyetlen erőssége, hogy nagyon sikeresen tartja távol azokat ettől a pályától, akik képesek lennének tenni valamit az országért...” (ismeretlen)

„1. a baloldalnak nem volt üzenete a vidéki választók számára. 
 2. a baloldalnak nem volt üzenete a panelszegények számára.
 3. a baloldalnak nem volt kormányprogramja az értelmiség számára. 
 4. nincs baloldali identitás.ehhez képest egészen sokan szavaztak rájuk.” (ismeretlen)

„A vidékiek nem azért nem szavaztak az ellenzékre, mert ostobák, hanem mert az ellenzék nem mondott nekik semmit azon kívül, hogy nemorbán-nemorbán-nemorbán-nemorbán-nemorbán-nemorbán. Nemorbánnal meg ugye nemhogy nem lehet fizetni a boltban, de ez még lelkesítő jelszónak is béna. Az ellenzék egyébként a budapestieknek sem mondott semmit, de tényleg semmit azon kívül, hogy nemorbán.” (Szily László)

„Baloldali fordulat ezért sem jöhetett létre, másfelől a liberálisok visszakéreckedésével az ellenzéknek azon kívül nem maradt érdemleges üzenete, miszerint „Orbán Viktor menj a büdös picsába”.Ne tagadjuk: ezt az üzenetet, az elemi erejű felháborodást a Jobbik hitelesebben képviseli. Miért? Nem az új „szivárványos kiskutyás cuki” imázsuk miatt, nem. 2010-ben egy ország mondott nemet a ’80-es évekbe ragadt gondolatokra, a vadkapitalizmus tombolására, a hitelre és megszorításra alapozott életre. A kisemberek rendre és békességre vágynak, a Jobbik azaz erő, ami a kisemberek fejébe kiválóan beleültette azt a gondolatot, hogy a cigánybűnözés kiiktatásával, a rendszerváltó elit elszámoltatásával (magyarán leváltásával) itt rend és béke lesz.” (...)Ne tagadjuk: hatalmas munka elején vagyunk. Ehhez szívvel-lélekkel végiggondolt baloldali fordulatra és nem designnyakkendős elitistákra van szükségünk, akik igény szerint felvesznek és elhajítanak egy piros sálat, mert ez nem így megy. „Újra kezdeni minden művet és minden életet, – kezünket mindenkinek újra odanyújtani.(Csókás Máté – Munkások Újságja)

„ A  nép nem hősökből áll, hanem esendő kisemberekből, akiket nagy röhögve meg lehet vezetni: elvesznek tőle száz forintot, majd egy év múlva visszaadnak neki ötvenet, a nyála csorog a hálától.Mostantól kezdve még nehezebb lesz az élet, mert a nép tulajdonképpen most legitimálta Orbánt.Mostantól nem lehet másra mutogatni – Magyarország népe választott, és bármennyire is hiszünk abban, hogy rosszul választott, ezt tiszteletben kell tartanunk.” (ismeretlen)

„ Az MSZP baráti segítségével nyerte meg a Fidesz a választást. Ahogy négy évvel ezelőtt.” (Murányi Marcell – Blikk, 2014.04.07.)

„A győzelmet egy politikai beszédben valóban lehet eget rengetőnek nevezni, de azért feltehetően ők is látják, hogy elveszítettek több mint 600 ezer választót. Nagy hibát követnének el, ha azt gondolnák, hogy minden ügyet szentesítettek a választók, s mostantól akkor szabad a pálya.” (Török Gábor)

„Szerintem a 94-es Fidesz szavazók a hibásak, mert akkor pont átcsúszott az  5%-on a párt, és az volt az utolsó esély, hogy megszabaduljunk tőlük. Mostanra Orbán egy ismeretlen, frusztrált, túlmozgásos vidéki ügyvéd lenne, akit néha meghívnak a sport tévébe szakérteni.” (ismeretlen)

„A megváltó álmokból annyi maradt, mint computer-agyban egy ujjlenyomat, mert elhittük a józanság hitét.Beszéltünk magányról, küldetésről, jeleket szűrtünk ki csillagfényből, hogy elfedjük a közvetlen veszélyt.” (Zorán- Üzenet /1978/)

„Teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben és arányban öntök egy nagy kondérba pörköltet, somlói galuskát meg gyümölcslevest, a vége mindenképp moslék. (...) ezt fogjátok csinálni a következő négy évben is? Mert akkor ugyanez lesz a vége is.” (Czeglédi Zoltán – hvg.hu)

„Kis híján kétszer annyi a fideszes szavazó, mint a demokratikus ellenzék szimpatizánsa, és akkor a Jobbikról még nem is szóltunk. Szóval, a »nép« tudomásul vette az Orbán-féle rendszerváltás megtörténtét, kívánja a folytatását. (...)Egy dolgot biztos nem mondhat senki a közeljövőben, azt, hogy: »hát erre azért nem számítottam«. Aki Orbán folytatására voksolt vagy tudatosan távol maradt a szavazástól, tudnia kellett, hogy a kormányzást megtartó miniszterelnök még inkább azt csinál majd, amit akar. Nincs korlátja se a pártjában, sem azon kívül.” (Fazekas Csaba)

„Ha már az ország népe hosszabb távra elfogadni látszik a 2010-ben megalapozott rendszert, ideje, hogy a kormány is egy méltányos kiegyezés felé mozduljon el minden partnere, köztük minden magyar állampolgár és a gazdasági élet szereplői felé.” (Rajcsányi Gellért)

"Magyarországon a Nép politikától való elfordulásának legfontosabb oka a mindenre kiterjedő, hierarchikusan szervezett és fönntartott korrupciós hálózat, és ezt nem a Fidesz találta föl. A miniszterektől a parlamenti képviselőkön és polgármestereken át a legkisebb falu helyi képviselőjéig mindenki lop. A kivételek pedig ritkák, és a lenyúlás mérhetetlen tömegében elveszik a hangjuk. Amíg a Nép könnyen megvonhatja a vállát, és kijelentheti: a politikus az, aki lopcsalhazudik, addig Orbán leválthatatlan marad. Az Ő legfőbb fegyvere az emberek passzivitásának erősítése, hogy kétmilliónyi szavazója mindig elég legyen a győzelemhez." (Szabó Gábor - JóVáros blog)

"...semmi különbség nincs köztetek és köztük... Illetve de, egy jellemző alapján mégis látványos differencia: ti megbuktatok. Ti gyengék vagytok, ti az elmúlt idő, a húsz évvel ezelőtti erő frusztrált emlékei vagytok, titeket az összefogás-mániátokkal együtt leszavaztak vasárnap, sajnos magatokkal rántva egyúttal azokat is, akik esetleg frisset, mást, őszintét akartak. Rátok nemet mondtak, és mivel változatlanul akarjátok folytatni, a kudarc is változatlan marad..." (Czeglédi Zoltán)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://arokkantisember.blog.hu/api/trackback/id/tr66016881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pupu Blogja 2014.04.11. 21:39:26

Ha már idéztek („ A nép nem hősökből áll...) ugyan, írjátok már oda a blogom címét, ha kérhetem!
:O)))

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2014.04.11. 23:46:50

Ha már idéztünk tőled, kedvesebben is megköszönhetnéd.... egyébként, ha megfigyeled, minden olyan esetben kiírtuk a nevet, ahol az idézet tulajdonosa" vállalta a saját valódi (vagy annak tűnő) nevét. Minden más esetben (kommentek, blogbejegyzés részletek) azt a megnevezést alkalmaztuk, hogy"ismeretlen" (kivétel a saját kútfőből eredő gondolatok, ott "arokkantisember" a megnevezés, ezt mégse nevezzük már ismeretlennek, ha saját szemszögből nyilvánvalóan nem az)

Tehát következetesen járunk el, úgy érzem.
süti beállítások módosítása