A nap, ami rólunk szól(na)....
2013. december 03. írta: A rokkant is ember

A nap, ami rólunk szól(na)....

....ha nem csak pártpolitika lenne itt minden. A fogyatékossággal élők napján (amely egy nemzetközi nap az ENSZ javaslatára) a nagy távlatok helyett a kis hazai lövészárkokból lövöldözünk, és kiabálunk át oda-vissza.

Pedig, ha máskor nem is hat annyira zavaróan, most kimondottan rosszul esik a "legnagyobb ellenzéki párt" álságos figyelme, holott ők, amíg tehették, nem sokat tettek értünk, rokkantakért, fogyatékkal élőkért, most meg annyira féltenek minket. Pedig a nem cselekvés csak egy fokkal jobb, mint a kifejezett bántás, ami oly sokszor jellemző a mostani kormányra, és ami ellen nem lehet elégszer tiltakozni.

kicsi_logo.jpgDe a világ persze sohasem fekete és fehér, mert vannak itt jó dolgok, ahogy a költő mondaná, élnek itt "dolgozók... bűntelen", akik tesznek azért, hogy kiléphessünk minél többen a világ elé, azzal, hogy alkotunk, értékesek vagyunk.

Tiszteljük meg hát a szervezőket, s főképp a résztvevőket azzal, hogy ellátogatunk a Segítő Vásárra. Mert ez nem politika, ez a két nap tényleg a mi napunk, szoros összefüggésben a mai nappal: ma mindenki beszél rólunk, a hétvégén pedig talán észre is vesz minket....

A bejegyzés trackback címe:

https://arokkantisember.blog.hu/api/trackback/id/tr35672893

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.12.03. 14:13:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása