Soltész Churchill nyomdokaiba lépett?
2013. június 23. írta: A rokkant is ember

Soltész Churchill nyomdokaiba lépett?

 soltesz_winston.jpg Az egykori brit politikus állítólagos mondása, miszerint „csak akkor hiszek egy statisztikának, ha azt én magam hamisítottam” valószínűleg megtetszhetett Soltész szociális és családügyi államtitkárnak, mert a napokban a kormánypárti médiumok segítségével lelkesen világgá kürtölte, hogy tízezerrel több megváltozott munkaképességű embert foglalkoztatnak, mint két éve (és tette mindezt azon a Segítő Vásáron, ahol már elhangzottak hasonló, „sokat mondunk, hogy semmi se legyen belőle”-jellegű ígéretek a múltban).

Nos, ha már így az arcunkba kaptuk mi rokkantak, hogy mennyire szép és jó minden, nézzünk egy kicsit e szépen hangzó kijelentés mögé!

Történt ugyanis, hogy az Állami Számvevőszék – melynek vezetője a baloldali elhajlással nem vádolható egykori fideszes képviselő, Domokos László – még tavaly év végén kiadott egy hivatalos jelentést a megváltozott munkaképességűek állami támogatásának hasznosulásáról, vagyis egyszerűbben fogalmazva arról, hogyan költik el az adóforintjainkat a fogyatékkal élőket foglalkoztató – és ezért komoly állami dotációban részesülő – cégek?

Az ilyen tevékenység eredményességének vagy eredménytelenségének többféle mutatója létezik, mi most koncentráljunk ebből egyre: hány ember foglalkoztatását segítik, segítették azok a pénzek, amelyek 2007 és 2011 között, a jelentés által vizsgált időszakban erre a területre jutottak?

Íme, egy elgondolkodtató tábla a jelentésből, amelyből kiderül, hogy az igazság „odaát” van, vagyis remekül lehet hazudni akkor is, ha első ránézésre úgy tűnik, igazat mondtunk....

asz jelentés mmk fogl 2007-11 tablazat.jpg(Forrás: Állami Számvevőszék)


Tehát úgy áll a helyzet, hogy 2011-ben, a „növekedés” ellenére kevesebb volt a foglalkoztatott, mint 2008-ban, pedig akkor még „elmúltnyolcév” volt, meg a válság is rontotta a helyzetet, bezzeg ha akkor is dübörgött volna a Nemzeti Együttműködés Rendszere....

Egyébként a jelentés ettől függetlenül is figyelemreméltó és kijózanító olvasmány, a hazai (köz)állapotokról pedig már az a tény is sokat elárul, hogy eddig sem az ellenzék, sem a sajtó, se az úgynevezett fogyatékos "érdekvédelmi" szervezetek nem vonták kérdőre azt a kormányt, amelyik folyamatosan, ezerrel nyomja a sikerpropagandát, miközben:

„A megváltozott munkaképességű munkavállalók támogatásának eredményessége a foglalkoztatás tekintetében az ellenőrzött időszakban összességében romlott. A támogatással foglalkoztatott megváltozott munkaképességű munkavállalók létszáma - a 21 védett szervezet kivételével - folyamatosan csökkent. A helyszínen ellenőrzött 13 védett szervezetnél a megváltozott munkaképességűek létszámának növekedése jellemzően a dolgozók munkaidejének csökkentése mellett valósult meg.

A támogatási rendszer nem biztosította a megváltozott munkaképességű munkavállalók növekvő részvételét a foglalkoztatásban, nem tette érdekelté a foglalkoztatókat a munkavállalók nyílt munkaerő-piacra történő visszavezetésben, illetve nem járult hozzá a források hatékony, eredményes felhasználásához - összegezte a jelentés megállapításait Domokos László. A megváltozott munkaképességű foglalkoztatottak létszáma 2007-ről 2011-re mintegy 26%-kal csökkent - tette hozzá az elnök.”

Talán az lehet az oka annak, hogy gyakorlatilag senki sem kapta fel a fejét erre a fél évvel ezelőtti jelentésre, mert egyre többen hittel vallják a matolcsyzmus egyik alapvetését, miszerint „a negatív növekedés is növekedés”....?

A bejegyzés trackback címe:

https://arokkantisember.blog.hu/api/trackback/id/tr345374515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galahad 2013.06.24. 11:01:36

Elnézést, de ezt nem értem. S. M. a poszt szerint a napokban azt mondta, hogy tízezerrel több megváltozott munkaképességű embert foglalkoztatnak, mint két éve. Ez ugye azt jelenti, hogy 2013-ban tízezerrel többen dolgoznak, mint 2011-ben. A posztban viszont egy, a 2007-11 közötti foglalkoztatási támogatás alakulását bemutató grafikon van. S. M. szavait a 2011-13 közti adatok cáfolhatnák. Azok hol vannak?

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2013.06.24. 11:15:54

Akkor megmagyarázom....nem azt vonja kétségbe bárki, hogy 2011-hez képest mostanra ne lenne több mmk-s foglalkoztatott, hanem az a gond, hogy - idézem a fenti blogbejegyzésből - "Tehát úgy áll a helyzet, hogy 2011-ben, a „növekedés” ellenére kevesebb volt a foglalkoztatott, mint 2008-ban, pedig akkor még „elmúltnyolcév” volt...." szóval, "csak" ez a probléma....egyébként S. Miklós úrnak tökigaza van, meg minden szép és jó, és KÖSZÖNJÜK? hogy narancsdroidok is olvasnak és kommentelnek minket....

Medgar 2013.06.24. 12:36:53

@A rokkant is ember: Tehát most az a bajotok, hogy majdnem elértük a 2008-as szintet?

Értem én, hogy ezért fizetnek, de ez így szánalmas erőlködés.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.06.24. 14:15:06

@Medgar: Az a baj, hogy a 2008-as szint elérése is túl nagy falat a kormány számára. És azt egyik kormánypárti fasz sem hajlandó elismerni, ha valamit elkúrtak. Pedig ellenzékben hogy tudták, mit csinálnak a szocik rosszul. Most itt áll előttük a lehetőség hogy mindent jól csináljanak, és valahogy semmi nem akar sikerülni.

mizrolist 2013.06.24. 14:16:40

@Medgar: A 2007-es szintet sikerült elérni, ha jól számolok. A 2008-astól még 7-8 ezres elmaradás van.

Medgar 2013.06.24. 15:24:01

" hogy majdnem elértük a 2008-as szintet?"

2013.09.19. 09:07:00

@Sir Galahad: Hülyeséget én is tudok mondani, de ezzel még nincs megoldva a probléma. Mert amit Soltész mondott, az finoman szólva hazugság. Nem kicsi, hanem nagyon nagy hazugság.
Csak hogy tisztán láss, a foglalkoztatottak száma ma--2013-ban, alatta van a 2008-as létszámnak.
Bár lehet itt hazudni, de valaki magyarázza már meg és írja le nekem, mint egyszerű állampolgárnak, hogy :
--mennyi a tmf-ben foglalkoztatottak száma,
--mennyi a részmunkaidőben, 4-6 órában dolgozók száma,
--mennyi a közmunkában foglalkoztatottak száma, lebontva 4-6-8 órás létszámra,
--mennyi azok száma akik nem az országban dolgoznak 6 hónapot meg nem haladóan,
--mennyi azoknak a száma akik 6 hónapon túl dolgoznak külföldön,
--mennyi azoknak a száma akik évek óta külföldön dolgoznak, de állandó lakcimmel itt rendelkeznek,
--mennyi azoknak a száma akik jogi állományban vannak, betegség, gyes, gyed miatt,
--mennyi azoknak a száma akik bár már nem dolgoznak közmunkában, mert lejárt a 3 hónapjuk, de a statisztikában dolgozóként szerepelnek,mert járadékot kapnak,
--mennyi azok száma akik munkahelykeresési támogatásban részesülnek, 3 hónapig,
--mennyi azoknak a száma akik kiestek a rendszerből, és igy semmiféle támogatást nem kapnak,
--végezetül jó lenne ha Soltész Miklós, aki okosnak tartja magát, válaszolna mindezekre a kérdésekre és arra is, hogy az alkalmi munkavállalókat, hol és hogyan regisztrálják és ők hogyan szerepelnek a statisztikában.
Végezetül--tessék már mondani Sotész úr, hol is van az az 1 millió új munkahely, amit igértek Önök ?

Sir Galahad 2013.09.19. 11:23:04

@jános515: Tényleg tudsz hülyeséget mondani, most is azt tetted. Megismételted a poszt állítását, ami nem cáfolja Soltész szavait, mert nincs a kettő között összefüggés, ő egy másik időszakról beszélt. "Csak hogy tisztán láss, a foglalkoztatottak száma ma--2013-ban, alatta van a 2008-as létszámnak." Lehet, hogy ez igaz, de Soltész ezt mondta, hogy most "tízezerrel több megváltozott munkaképességű embert foglalkoztatnak, mint két éve" - és lehet, hogy ez is igaz, nem cáfoltad. A kérdéseidet meg tényleg Soltész Miklósnak tedd fel, mert én nem tudom rájuk a választ.

2013.09.19. 18:15:59

@Sir Galahad: Értelmezz ,már légy szives amit írtam és ha lehet, mielőtt anyázni kezdenél.
Tehát mikor dolgozott több ember, mikor volt több embernek munkaviszonya, 2008-ban vagy 2012-ben ?
A 2013 évet még hagyjuk, bár statisztikailag, az első féléves eredményt ki lehet mutatni.

Nem másik időszakról beszélt, hanem összehasonlitott az elmúlt évekből időszakokat.Nem egyet, többet !

Tehát ha "valamit összehasonlitok valamivel", időszakot az eltelt időszak azonos hónapjaival, akkor miről is tettszik itt velem vitatkozni ?

Soltész nem mondott igazat, hanem mellédumál, azaz hazudik !

Sir Galahad 2013.09.19. 20:23:45

@jános515: Akkor még egyszer.

1. Amit a S. M. állít, igaz, csak nem tetszik a szerzőnek.

2. Azért nem tetszik, mert S. M. nem egy még korábbi adattal vetette össze a 2012-est, amihez képest a két éves növekedés nem hozta be a korábbihoz képest meglévő hátrányt.

3. Aközött, hogy S. M. hazudik, illetve hogy nem tetszik, amit S. M. mond, lényeges különbség van.

Ennél didaktikusabban nem tudom elmagyarázni, elnézést.

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2014.01.21. 16:56:52

@Sir Galahad: Az 1. pont IGAZ a 2. pont IGAZ, ugyanakkor ebből a 3. pontot én már nem vezetném le, mert igenis mondhatjuk azt, hogyha valaki "nem bontja ki az igazság minden szeletét", az hazudik.
süti beállítások módosítása