A díszrokkant kiakadt a nácizáson  avagy Hirt Ferenc esete Korózs Lajossal
2012. július 05. írta: A rokkant is ember

A díszrokkant kiakadt a nácizáson avagy Hirt Ferenc esete Korózs Lajossal

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy politikus, aki mielőtt politikus lett, egy szerencsétlen baleset következtében kerekesszékbe kényszerült. Történt, hogy a Fidesz színeiben parlamenti képviselő lett, már 2006 óta tagja az országgyűlésnek. 6 hosszú éve... Ezalatt elmondhatatlanul sok területen romlottak a fogyatékossággal élők lehetőségei, anyagi helyzetük. Hirt úr azonban nem sokat tett ez ellen. Nem emelte fel a szavát az új jogszabály ellen, ami miatt rokkantak sokasága immár tüntetéssorozattal tiltakozik. Az elmúlt két évben összesen 10 (!) érdemi megnyilvánulása volt a Parlamentben, ebből alig egy-kettő volt a megváltozott egészségű emberek érdekeihez szorosabban kapcsolódó megszólalás.

Ez az ember tehát egy díszmozgássérült, aki évek óta nem tesz semmi érdemit a "sorstársaiért" (vagy ha tesz is valamit, azt nagyon ügyesen titkolja a nyilvánosság előtt), felmarkolja a busás képviselői javadalmazást gyakorlatilag a semmiért.

Most viszont idejét látta a szólásnak, idejét a cselekvésnek...dörgedelmes hangú közleményt adott ki, hogyaszongya: "A Fidesz-frakció mélységesen elítéli Korózs szerdai kijelentéseit – olvasható Hirt Ferenc nyilatkozatában. Egy magát demokratikusnak valló párt politikusa hogyan engedheti meg magának, hogy egy náci tömeggyilkos tetteihez hasonlítson egy kormányzati intézkedést – tette fel a kérdést a fideszes képviselő. Úgy látszik, az MSZP-nek már semmi sem szent, akár antiszemita kijelentéseket is tesz annak érdekében, hogy a Fideszt kritizálja – tette hozzá. Hirt szerint ezúttal azonban túl messzire ment. „Kerekesszékes magánemberként  (kiemelés tőlem - a szerk.) és a fogyatékossággal élők ügyeinek albizottsági tagjaként is felszólítom a szocialistákat, hogy határolódjanak el párttársuk kijelentéseitől, Korózs pedig kérjen bocsánatot az áldozatok hozzátartozóitól és a felülvizsgálatot végző szakemberektől.”

Édes jó Hirt Ferenc ott a magasságos Parlamentben! Egy, csak egy kérésünk van Önhöz, nekünk, egyszerű "mezei" rokkantaknak: ha már az nem érdekli Önt, hogy a fogyatékossági támogatás vagy a rokkantjáradék egy huncut forintot nem emelkedett évek óta, ha amellett elmegy szó nélkül, hogy a jelnyelvi szolgálatok hónapok óta vegetálnak, és a fogyatékkal élők szervezetei a működőképességük határán táncolnak - nos akkor "kerekesszékes magánemberként" legyen kedves, semmit se kérjen ki magának.

Mert nem fogjuk tudni eldönteni, hogy a nácizó szocitól vagy a képmutató fideszestől kapunk nagyobb hányingert...

A bejegyzés trackback címe:

https://arokkantisember.blog.hu/api/trackback/id/tr804631629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

déjá vu39 2012.07.06. 08:35:25

@soproni1: "Más kérdés, hogy a r.nyugdíjasok 90 százaléka kamu rokkant, pont a munkaundor tüneteit mutatják."

Biztos?

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2012.07.06. 08:35:36

@bumszlinyúl: Tényleg? Akkor miért hagyta, hogy ez megjelenjen róla? "Az első kerekesszékes képviselő hazánkban. Mozgáskorlátozottként különösen érzékeny a fogyatékkal élők gondjai iránt. Elsősorban az akadálymentesített közintézmények létrehozásával, a nekik járó segélyek, kedvezmények fenntartásával, foglalkoztatásuk megszervezésével, gyógyászati segédeszközeik ügyeivel foglalkozik. Többször felszólalt a jelnyelv bevezetésének és hivatalos nyelvvé tételének ügyében is. Úgy érzi, nemcsak térségének választóit, hanem a Magyarországon élő 600 ezer fogyatékkal élőt is képvisel." (forrás: index.hu/belfold/2010/valasztas/portre/hirt_ferenc/ )

Anti Anyag (törölt) 2012.07.06. 09:03:21

Hagyjuk már ezt, a cigányokat szinte automatikusan rokkantosították, rengeteg embert pedig pénzért. Egy ismerősömet (kb. 18 éve) 80.000 Ft-ért, ő azt mondta akkor, ennyi a tarifa.

Ez nem jelenti azt, hogy nincs valódi rokkant, de menjen csak el és állapítsa meg ezt egy nem korrupt bizottság.

Móg 2012.07.06. 09:04:23

Ismeretségi körömben nem csak a rokkantak,hanem
a betegek,orvoshoz fordulók,gyógyszerszedők kö-
rében is általános vélemény,hogy a kormány célja
egyszerüen veszni hagyni a férgesét.
néhány példa:
A rákos betegek 30%-ának kezelését nem támogatja
az OEP.Csak-indokol az OEP-es adminisztrátor.
Azt neki is tudni kell,hogy ezzel gyors halálra
itélt 30%-nyi embert.
Az állam csak egyébként is olcsó 40-50 éves elavult
gyógyszereket támogat.
Nem folytatom,orvos ismerőseimtől legalább 50
példát hallottam ebben a tárgyban

wotan 2012.07.06. 09:07:30

@A rokkant is ember: mi is a gondom? Az, ami itt zajlik, ezen a blogforumon, és - átvitt értelemben - az országban 1000++ éve. Valami bölcs - élesztö a pöcegödörben - bedob egy témát. Erre az emelkedett elméjü népesség egymás torkának esik a legövönalulibban lehetöleg. A dolgot a legegyszerübben tudomásul nem vétellel kellett volna elintézni. E szellemben befejezem, remélem, az utolsóként. Majmok, maradjatok!

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.06. 09:08:26

@soproni1:

"Más kérdés, hogy a r.nyugdíjasok 90 százaléka kamu rokkant, pont a munkaundor tüneteit mutatják."

*

Itt van például a jobboldal nemzeti hőse, Wittner Mária.

1980-ban, 43 évesen (!) rokkantosította magát, takarítónői (!) státuszból.

Annyira beteg volt, hogy 43 évesen még a takarításhoz se volt ereje. Kellett neki a rokkantnyugdíj.

Kitűnő rehabilitációt kaphatott, hiszen azóta is aktívan politizál, sőt 2006-tól folyamatosan bent ül a Fidesz országos listájáról a Parlamentben.

Most 75 éves.

43 évesen még a takarításhoz is rokkant volt.

Most 170.000 forint nyugdíja van, mert a szinte semmi (!) szolgálati idővel megszerzett öregségi nyugdíja összegét feldobta a kamu 56-os múlt.

Kis nyugdíjkáját pedig kiegészíti a képviselői díjazással, bizottsági tagsági pénzekkel, miegyébbel.

*

Forrás:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Wittner_Mária

hvg.hu/itthon/20120704_wittner_maria_nyugdija

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.07.06. 09:10:58

@A rokkant is ember:

Lehet, hogy igazad van, nem vitatom.

Számomra (éjszaka, fáradtan) első és második olvasásra erősnek tűnt a szóhasználat, de elfogadom, hogy szerzőként (is) jogod van költői vagy éppen
Amennyiben Hirt úr tevékenyésége a témában erősen hiányos, úgy ő érdemtelen képviselőségére - de a nem-fogyatékkal élő választóknak ezek szerint ez is elég.
???.

Az írás egyébként korrekt, valós és sajnos agyonhallgatott problémára hívja fel a figyelmet.

Minden társadalom fejlettségét és civilizáltságát megmutatja az, ahogy az idősökkel, betegekkel, gyerekekkel és az állatokkal bánik.
Nekünk lenne hová fejlődnünk.

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2012.07.06. 09:14:03

@azbesztos: Történelmi pillanat! Életemben először leballibsizett valaki :) Engem, aki részt vettem a Jobbik párttá alakuló nagygyűlésén :) Ez a nap kommentje számomra :)))

bebe tv 2012.07.06. 09:14:39

@bumszlinyúl: felháborító hogy díszrokkantnak lehet valakit nevezni, csak azért mert fideszes. Az az ember valódi rokkant, csak éppen politikus így a magyar politikai felfogás szerint leszarja az átlagembereket, meg magán és a pártján kívűl mindenkit.

Tévedésben vagy, mint sok-sok polgár. Hirt nem politikus, hanem politikából jól megélő rokkant. Amikor először indították, annak meg volt a forgatókönyve. Ugyan úgy ahogy a pártban díszpintyként feltűnő roma ( F.F ) valamint 56-os
meglepően kulturált hangnemet használó W.M monogramú hölgyemény. Ez a párt tele van komoly, önálló gondolatokkal rendelkező képviselőkkel. Így gondolod?

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.07.06. 09:15:40

@Zébácsi:

..ironikus képekkel alátámasztani mondanivalódat. Sőt, valóban, ha Kórozs megfogalmazását elfogadom, el kell fogadnom a tiédet is.
Szóval, OK.

(Ez lemaradt, bocsánat.)

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2012.07.06. 09:18:34

@Behajtó70: Á, inkább mégis a tied a nap kommentje... és még ha tudnád, hogy hol dolgozom...na, akkor végképp nem gondolnál baloldalinak, te fröcsögő balfasz :) (Egy kommentedet már moderáltam, úgyhogy kicsit szebb stílust, picinyem!)

grafoguru 2012.07.06. 09:21:41

Lehet, hogy figyelmetlen vagyok, DE: a rokkantság felülvizsgálatával, és a "sok a csaló" kitétellel kapcsolatban még nem hallottam az orvosok felelősségéről, büntetésről stb. Ha én anno megkerestem a dokit, hogy intézze el a leszázalékolásomat, akkor csak én lettem csaló? Most joggal veszik el a rokinyugdíjat ezektől, de az orvossal, aki hozzájuttatta, azzal mi a szösz van már?

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2012.07.06. 09:23:09

@Zébácsi: Egyetértek veled, és köszönöm az elismerő szavakat.

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2012.07.06. 09:25:32

@bebe tv: "Hirt nem politikus, hanem politikából jól megélő rokkant." Így bizony, ott a pont! Ezt én se mondhattam (írhattam) volna szebben... És kedves nem-rokkantak! Ha tudnátok, hogy még hány ilyen képmutató figura élősködik rajtunk/belőlünk :(

netnepper 2012.07.06. 09:27:59

@Rwindx: Értem, tehát te elsősorban az ilyen, vagy olyan rokkantak ellátásának a költségeiben, mint elsődleges okban látod az ország állapotának a mai leromlását.
Én azért ebből a szempontból látok itt még pár olyan dolgot, amely után kb. a trilliomodik lenne a sorban ez a rokkant ügy.
Hadd idézzelek: "némi kenőpénz után az adófizetők pénzéből élni"
Ez esetben ki a hibás, aki adja, vagy inkább az aki kéri a pénzt,...hmmm? Mely oldalnak kellene a körmére nézni? Megtörtént? Vagy inkább csak vegyük elő azokat, akik totál védtelenek?
Sokkal inkább arról van szó, hogy a társadalom csúcsragadozói odadobták koncnak a hiénák elé a társadalom leggyengébb szeleteit azzal, hogy "itt a rothadó hús, nesztek zabáljatok". Miközben a hozzád hasonlók a fórumokban böfögve tömik a belüket, addig is szépen le lehet építeni az általad oly pátosszal emlegetett társadalom önvédelmi rendszereit.
Látom, ennek vannak hívei manapság, de hozom neked a jó hírt, ebből nem esztek, legfeljebb majd csak a vezíretek által elétek dobott x@rból.
Amúgy, meg a dugót már bőven kihúzták a gyorsnaszád aljából, úgy hogy inkább lassan húzni kéne azt az úszógumit, mert attól tartok, hideg és mély lesz a víz:-).

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.07.06. 09:33:25

@wotan:

Utolsó mondatoddal sikerült saját magadat is elhelyezned kreált koordiátarendszeredbe.
Ugyanakkor az, hogy egyébként megbántasz sok értelmes és gondolkodó hozzászólót, láthatóan cseppet sem zavar.

Hiába, a stílus maga az ember.

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2012.07.06. 09:35:05

@Zébácsi: ne törődj wotan-nal...troll...csak unatkozik...

Stabilo 2012.07.06. 09:38:48

Sokkal közelebb áll hozzám a jobb mint a bal, de ez egy nagyon jó poszt.
Az embernek tényleg hányingere van már abból, hogy amikor valaki kiejti a száján a zsidó vagy a holokauszt szót, akkor a azonnal átrohan az ország egyik fele a másikba, követelni az elhatárolódást ettől vagy attól...
Tipikus megélhetési politikusok.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.07.06. 09:40:19

@grafoguru:

"Most joggal veszik el a rokinyugdíjat ezektől, de az orvossal, aki hozzájuttatta, azzal mi a szösz van már? "

Nagyon jó észrevétel,
de egy olyan országban, ahol a hálapénz elfogadhatósága (ami bűncselekmény, egyébként) a kórház hozzájárulására van bízva (no, persze nyugtát adnak majd, aha), ott sok jóra ne számíts.

Kétségtelen tény, hogy orvosok alul vannak fizetve az (megj: ki nincs, aki nem felsővezető és munkabérből él?), de pont emiatt irtó magas náluk a feketejövedelmek aránya. Nem hallottam még soha, hogy az APEH/NAV lekapcsolt volna közülük bárkit is.

Az orvosok szent tehenek (én ismerek köztük marhákat is).

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.07.06. 09:41:38

@A rokkant is ember:

2008 óta tag és eddig húszegynéhány bejegyzése volt - elég lusta egy troll, mindenesetre...

Vu, de ja vu 2012.07.06. 09:42:09

Az Isten áldjon már meg Benneteket, mind a két kezéve!!!

A Babette által belinkelt képre kattintsatok már, vegyétek ezt a kurva nagy fáradságot és ennek fényében folytassátok a vitát!!!

Az eset ugyanis nem egyedi!!! 1 végtag hiánya esetén nem egyszer vették vissza 50 %-ra a rokkantság fokát!

MEGMONDANÁ VALAKI, HOGY A CSALÓKON KÍVÜL, HÁNY OLYAN MUNKAHELYET CSINÁLTAK, AHOL CSÖKKENT MUNKAKÉPESSÉGŰEKET FOGLALKOZTATNAK - NEM KIZÁRÓLAG AZ ÁLLAMI TÁMOGATÁSHOZ JUTÁS VÉGETT, LÁTSZATMUNKÁRA???

Dilettánsok és/vagy cinikus szarháziak kormánya: hogyan vonjátok meg a gyógyszerár-támogatást azoktól az egyébként is egyszer már megadóztatott rokiktól, akik gyermekkoruk óta cukrosak, krónikus betegségekben szenvednek??? Genetikailag átöröklött magas vérnyomással miféle együttműködést vártok el, a gyógyulás érdekében???

Valaki felemeli a szavát - VÉLETLENÜL SEM A ROKI ALBIZOTTSÁG ELNÖKE VAGY TAGJA, AKI MAGA IS ROKI - és le kell nácizni meg teríteni az "ászt", a zsidókártyát???

Egyáltalán hogyan szól bele egy vallási csoport egy egészség-politikai kérdésbe???

Vagy netán értelmezési problémái vannak és Pavlovi-reflexszel ugatni kezdenek, amikor valahol valaki kiejti a "bűvös szót"???

Szánal, nagggyon szánalmas:-(((((

nu pagagyí 2012.07.06. 09:50:00

@wotan: A témát "nemzeti" kormányunk dobta be, mely különös élvezetet talál a nemzet szétverésében. Nem azzal van gond, hogy törvényt hoztak egy újabb rendkívüli felülvizsgálatról, amit minden kormány el szokott követni, mégcsak nem is arról, hogy a nyugdíjat ezután ellátásnak fogják nevezni, hanem arról, hogy a törvényelőkészítést (szokás szerint) egy gerjesztett gyűlölethullám előzte meg, majd törvénybe nem foglalt, informális elvárásokat fogalmaztak meg az immár csókosokból álló bizottságnak. Eredménye, hogy munkaképteleneket minősítgetnek munkaképesnek, mivel a haverok nagy száma már kimeríti a kvótát.
A korrupció mértéke, az uram-bátyám viszony ugyanis nem változott, csak intézményi keretet és törvényi védelmet kapott.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.07.06. 09:54:50

@Vu, de ja vu:

Szépen összefoglaltad a valót, engedd meg, hogy zsugorítsak rajta egy kicsit.

A mostani kurzus a középosztálytól lefelé nem rendelkezik akarattal arra, hogy kezdjen bármit is a problémák megoldásával.
A dolog kifárad abban, hogy beszedik tőlük az adókat (illetve járulékokat) - 'oszt jónapot.

Ultrakonzervatív gondolatiság, unortodox módszertan, bolsevik működés.

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.06. 09:56:02

@Stabilo:

" amikor valaki kiejti a száján a zsidó vagy a holokauszt szót, "

*

A poszt egyik nagy hibája, hogy kimaradt belőle, hogy a Mazsihisz is nekiment Korózsnak a VÉLEMÉNYE miatt.

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2012.07.06. 09:58:52

@No_Fidesz_No_Problem: Ez nem hiba, mert a poszt arra koncentrált, hogy megmutassa: "egyik kutya, másik eb". Ebből a szempontból szerintem teljesen mindegy, kiről mit mondott a Mazsihisz...

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.06. 09:59:58

@Zébácsi:

"A mostani kurzus a középosztálytól lefelé nem rendelkezik akarattal arra, hogy kezdjen bármit is a problémák megoldásával."

*

Ne gyere már ezzel a "középosztályos" dumával, te majom.

SOHA nem volt még ilyen dilettáns kormányunk, mint az elmúlt két év alatt.

Soha nem volt még ennyire rossz hírünk a világban, mint az elmúlt két év alatt.

És soha nem volt még NÉGYMILLIÓ létminimum alatt élő ember az országban.

*

Te, mint "középosztálybéli" ugyan mit tettél az országért az elmúlt két évben, amellett, hogy TARTOD A MARKOD a júdáspénzért, amivel a Fidesz megvásárolja a szavazatodat?

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.06. 10:01:57

@A rokkant is ember:

Ez nem koncentrálás, hanem féligazságokkal történő manipulálás.

Anank, hogy a Mazsihisz ugatott, sokkal nagyobb a jelentősége, mint annak, hogy egy rokkant képviselő hülyeségeket beszélt.

A tamtamot ugyanis nem a rokkant képviselő, hanem a Mazsihisz veri állandóan.

Netán a roki képviselő is zsidó?

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.07.06. 10:13:03

@No_Fidesz_No_Problem:

Mellé, nagyon mellé.
Mielőtt jelzőkkel illetnél, olvass kicsit alaposabban és értelmezz jobban, ha kérhetem. Eddig 2400 hsz-t írtam, nézegesd meg azokat is.

Másrészt: majom ám az ángyod térdekalácsa, az.

ajjaj99 2012.07.06. 10:29:14

@Zébácsi: Minden társadalom fejlettségét mutatja, hogyan bánik az elesettekkel, rászorultakkal. Hát akkor mi kurva szarul állunk ezen a listán!

kifordított nagyanyó 2012.07.06. 10:33:37

Bocsi.Ebben az esetben szólt valaki rosszat a zsidókról?Mert én ezt sehol sem láttam.Csak a nácikat említette valaki.
De akkor miért a zsidóktól kértek megint bocsánatot?
Szóljatok ha nem figyeltem és lemaradtam valamiről.

Nagykevély 2012.07.06. 10:36:59

@ajjaj99:

Magyarországon kb. minden második polgár "elesett" és, "rászorult" síró-rívó, panaszkodó, markát tartó semmirekellő.
Csak sajna közben elfogyott az ingyen rántott húsi,a jólléti államoknak konyec.

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2012.07.06. 10:49:17

@No_Fidesz_No_Problem: Nem, nem zsidó...és ne kezd el antiszemitázni te barom, mert úgy kiváglak innen, hogy a lábad se éri a földet...EZ a bejegyzés NEM a zsidózásról szól, kéretik mindenkinek felfogni! És akinek nem tetszik, az húzzon a kurucinfóra!

Anti Anyag (törölt) 2012.07.06. 10:58:07

@No_Fidesz_No_Problem: Ne legyen már ekkora az arcod. Mit gondolsz, kedvenceid miért kerültek a kukába és miért vannak még mindig ott.

Attól függetlenül, hogy a Fidesz sem egy leányálom.

B+, jössz itt pld. Wittnerrel. Mit gondolsz, a másik oldalról hányan lettek kamurokkantak? Senki?

Az egész rendszer épp kedvenceid alatt alakult ki, Orbánék persze, hogy tisztogatnak. Előbb kellett volna, már Gyurcsányéknál. Vajon miért nem tették?

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.06. 11:00:49

@Anti Anyag:

"Ne legyen már ekkora az arcod. Mit gondolsz, kedvenceid miért kerültek a kukába és miért vannak még mindig ott."

*

Azért, mert a Fidesz a 8 év ellenzéki ideje alatt folyamatosan lázított, és minden olyan intézkedés tervezetét ellehetetlenítette az MSZP-nek, ami segített volna a gazdasági problémák megoldásában.

Egyéb kérdés?

Stabilo 2012.07.06. 11:04:13

@ajjaj99: Na, na. Menj el az U.S.A-ba, a demokrácia hazájába. Ott ha nincs biztosításod, semmit nem kapsz.

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.06. 11:05:06

@Anti Anyag:

"Az egész rendszer épp kedvenceid alatt alakult ki, Orbánék persze, hogy tisztogatnak. "

*

Nem önmagában a "tisztogatással" van baj, te nagyeszű.

Wittner mamit például magam is szívesen visszazavarnám a "munka világába" ha 43 évesen rokinyugdíjjal próbálkozna.

Azzal van baj, hogy "kvóták" vannak, és az orvosok nem szakmai alapon döntenek, hanem olyan alapon, amelynek az a következménye, hogy például VÉGTAGOK NÉLKÜLI emberektől vonják meg az ellátást.

A jól fizető csókosok meg továbbra is ellátottak maradnak, ha túlélik a következő 10-12 évet, talán még fideszes parlamenti képviselő is lehet belőlük.

Stabilo 2012.07.06. 11:05:27

@No_Fidesz_No_Problem: Ez is csak azt bizonyítja, hogy mennyire alkalmatlanok politikusnak. És te ezeket sírod vissza???

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.06. 11:06:35

@Stabilo:

"Az egész rendszer épp kedvenceid alatt alakult ki, Orbánék persze, hogy tisztogatnak. "

*

Szerintem lényeges részeket átaludtál.

Obamacare. Nézz utána.

Anti Anyag (törölt) 2012.07.06. 11:06:44

@No_Fidesz_No_Problem: Na ja. Te butább vagy mint egy fideszes és a nagy arcoddal még jól közszemlére is teszed.

Ilyen hülye én akkor lennék, ha azt írnám, a fideszes sikertelenségek oka abban keresendő, hogy az MSZP folyamatosan aláaknázza Orbánék munkáját.

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.06. 11:09:12

@Stabilo:

"Az egész rendszer épp kedvenceid alatt alakult ki, Orbánék persze, hogy tisztogatnak. "

*

Nem sírom vissza, az nem az én műfajom.

Rá fogom venni őket, hogy hagyjanak fel a folyamatos defenzív kommunikációval, és támadjanak.

Mint tudjuk, a Fideszcsürhe a maga primkó stílusával nem ért az européer úri finomkodásból.

Őket már a sezlonon a sparhelt mellett kokival meg sallerekkel szocializálták.

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.06. 11:10:23

@Anti Anyag:

"Az egész rendszer épp kedvenceid alatt alakult ki, Orbánék persze, hogy tisztogatnak. "

*

Tippelnék:

Ha te mondod, akkor ez dícséret, és azt jelenti, hogy 180 a vérnyomásod.

Vigyázz magadra :)

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.06. 11:11:29

@Anti Anyag:

Bocs, erre kaptad a választ:

" Na ja. Te butább vagy mint egy fideszes és a nagy arcoddal még jól közszemlére is teszed."

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.06. 11:13:26

@A rokkant is ember:

"Nem, nem zsidó...és ne kezd el antiszemitázni te barom, mert úgy kiváglak innen, hogy a lábad se éri a földet"

*

Szánalmas vagy.

Szerinted hány perc alatt jövök vissza egy másik accounttal?

És akkor neked nem jobb lesz, hanem rosszabb.

Stabilo 2012.07.06. 11:17:36

@No_Fidesz_No_Problem: Arról az Európáról beszélünk, amelyik csak fut az események után? Arról amelyik fenyegeti Orbánt ezzel azzal, majd bevezeti ugyanazt az intézkedést?
Arról amelyik 4 éve nem képes egy olyan válságból kivezető utat találni, amelyikről ők maguk is elhinnék, hogy működik tovább mint 2 hét?
Európa olyan változáson megy keresztül amire az elmúlt hatvan évben nem volt példa. Az az Európa amire te utalsz, már csak a történelem könyvekben létezik.

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2012.07.06. 11:18:08

@No_Fidesz_No_Problem: nekem nem rossz te szerencsétlen...a te trollkodásod csak pörgeti fel a kommentszámot. Ezt meg nem bánom egyáltalán :) Ha csöndben maradnál, talán az jobban fájna...de bármit is teszel, túlélem :))

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.06. 11:18:53

@Stabilo:

Szerintem ezeket a "szlogeneket", amiket ideírtál, magad se érted pontosan.

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.06. 11:20:48

@A rokkant is ember:

".a te trollkodásod csak pörgeti fel a kommentszámot."

*

Tényleg nagyon egyszerű vagy :)

Mi hasznod van neked abból, hogy évente egyszer kitesznek a címlapra, és kapsz 100+ kommentet?

Ember, ez egy NONAME blog :)

Nehogy már sztárbloggernek képzeld magad :)

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2012.07.06. 11:24:40

@No_Fidesz_No_Problem: Nem képzelem magamat annak, de ez egy másfél hónapos blog, kb. tucatnyi bejegyzéssel. Ebből már egy címlap nekem tök megfelelő eredmény. Mindenesetre lefogadom, hogy Te még egy bejegyzéseddel se jártál index-címlapon, tehát az erre vonatkozó megjegyzésedet betudom a síma, színtiszta irigységnek.

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.06. 11:24:48

@Stabilo:

Szerintem tényleg nem érted.

Ha értenéd, másként fogalmaztál volna. Ebből gondolom, hogy nme érted.

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.06. 11:26:20

@A rokkant is ember:

" Mindenesetre lefogadom, hogy Te még egy bejegyzéseddel se jártál index-címlapon, "

*

Hát, ha megkérdezel erről pár őslakó kommentezőt, lehet, hogy valamelyik megszán, és a füledbe súgja az igazságot :XD

Stabilo 2012.07.06. 11:28:32

@No_Fidesz_No_Problem: Azért ahogy nézem a hozzászólásaidat, te az a fajta ember vagy, akit utcán észre sem venni, de mikor klaviatúrát fog, akkor egyszerre hatalmasnak érzi magát.
Vagy olyan szánalmas, mint a posztban leírt politikusok. És igen, nem csak az ellenzékben levőre, hanem a kormányon levőre is gondoltam.

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.06. 11:31:17

@Stabilo:

"Azért ahogy nézem a hozzászólásaidat, te az a fajta ember vagy, akit utcán észre sem venni,"

*

Miért kellene, hogy észre vegyenek az utcán?

Téged észre vesznek az utcán?

Bohócsípkával a fejeden mászkálsz, vagy WTF?

Stabilo 2012.07.06. 11:33:05

@No_Fidesz_No_Problem: Neked tényleg valami hatalmas problémád lehet...nincs dolgod máshol?
Anyád nem hív ebédelni már?
:)

Rwindx 2012.07.06. 11:33:29

@netnepper:
"tehát te elsősorban az ilyen, vagy olyan rokkantak ellátásának a költségeiben" LOL

"Ez esetben ki a hibás, aki adja, vagy inkább az aki kéri a pénzt,...hmmm?"
Ezen gondolkoznod kell? A korrupcióban két fél vesz részt. Mi változik azzal a témában hogy én a korrupt orvosokat is sittre juttatnám (mert egyébként igen)?

"Sokkal inkább arról van szó, hogy a társadalom csúcsragadozói odadobták koncnak a hiénák elé a társadalom leggyengébb szeleteit azzal, hogy "itt a rothadó hús, nesztek zabáljatok"."
Jaja, egy teljesen egészséges ember (gyk.: valójában nem rokkant), aki az adófizetők pénzéből él, az a társadalom leggyengébb szelete...

Reménytelenül hülye vagy. Nem bocsátkozok ismétlésekbe, mert azt sem fogod vagy nem akarod megérteni.
pápá

@nyubocs:
"Ha elég pénzed van, hogy jattolj, akkor maradhatsz rokkant. Ha csak a kisujjad körme hiányzik akkor is."
Erre sajnos van esély.

"Ha nincs elég pénzed, akkor lehetsz akármilyen súlyos beteg is, jó sanszod van arra, hogy elkaszálnak."
Ezt viszont jó lenne alátámasztani valamivel.

@A rokkant is ember: Nyilván nem mindent olvastam el, inkább futólag és összekapcsoltam a médiában hallható információkkal. Összességében ez jön le. Mivel én nem vagyok orvos ezért egyedi esethez értelemszerűen nem tudok hozzászólni és nem is akarok, de az elv, hogy aki teljesen munkaképes azt lehetőleg ne a társadalom tartsa el. Abban egyetértek hogy ne érjék a valódi rokkantakat "inzultusok", de ne az legyen már a kiindulási alap hogy mindenki aki valamikor rokkanttá lett nyilvánítva az valóban munkaképtelen vagy így vagy úgy.

Egyébként én eddig húszezer "rehabilitált" főről olvastam (a meg nem jelenteket beleértve). Tehát nekem úgy tűnik mások az arányok.

@bumszlinyúl:
Ha a munkanélküli ide menekült és most újra dolgoznia kell, akkor végiggondolva én is halálba vagyok küldve ugyanis dolgoznom kell, azzal a különbséggel hogy engem senki nem nyaraltatott évekig vagy évtizedkig.

A "full hülye gyerek" tünetleírás bocs de akkor is kevés lenne a diagnózis felállításához ha szakorvos lennék.

Stabilo 2012.07.06. 11:34:17

Olyan izgi ez az arc nélküli szájkarate... :)

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.06. 11:34:50

@Stabilo:

Hajrá szivi!

Ha kifogytál az észérvekből, elő a jól bevált "ad hominem" trükkökkel :)

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.06. 11:37:42

@Rwindx:

"Nyilván nem mindent olvastam el, inkább futólag és összekapcsoltam a médiában hallható információkkal."

*

Nos, akkor talán itt lenne az ideje, hogy tájékozódj, mielőtt véleményt formálsz.

Stabilo 2012.07.06. 11:37:59

@No_Fidesz_No_Problem: veled szembe ész érvek? minek? az eddigi hozzászólásaid csak abból álltak, hogy ki mennyire tudatlan, mennyire trol, mennyire agyament fideszes...

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.06. 11:43:56

@Stabilo:

Tekintettel arra, hogy a blog.hu kommentben elhelyezett linkekre az olvasók kb. 1%-a kattint rá, szerintem kb. tíz percet elpazaroltál az életedből, amíg előtúrtad a videót :)

Ittál volna egy pohár vizet ezalatt, jobban jártál volna.

Stabilo 2012.07.06. 11:48:29

@No_Fidesz_No_Problem:
Ittam. Nem volt tíz perc.
De nem járok messze az igazságtól, igaz?
:)

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.06. 11:58:42

@Stabilo:

Minden részletében melléfogtál.

Próbálkozz tovább :)

QM 2012.07.06. 12:09:41

Engem csak az érdekelne, hogy merre található, a nem létező "munka világa", ahova visszavezetik a rehabilitáltakat. Mert az épkézláb embereknek sincs munka, amiből meg is tudnának élni (a 47 ezret most felejtsük). És akikről kiderül, hogy álrokkantak, azok ezekután miből fognak tengeni-lengeni? "Tiszta szívvel betörök". Ha már a zsidózás elkerülhetetlenül terítékre került, nem kéne nálunk is kibucokat létesíteni? Ha nyerészkedni nem is tudna a "piac" rajtuk, de legalább saját magukat eltartanák.

Attilajukkaja 2012.07.06. 12:55:16

@Zébácsi:
Udvozollek! Egyelore mindennel 100%-ig egyetertek, amit leirtal.

@Stabilo:
A jedi lovagon szetrohogtem az agyam! :o)))))))

Egy hajlektalan ismerosomet, akinek fel tudeje van, asztmaja, gyomorfekelye, ugralo vernyomasa, egyik karjaban femlap, meg mittom meg mije, 14 eve rokkantositottak. Eddig az egyes csoportba tartozott, most visszaminositettek a harmasba (kevesbe sulyosba). A nyugdija ezzel nem lett kevesebb, viszont elesik egy csomo mas kedvezmenytol, mint pl. ingyenes utazas, mas esetleges segelyek, stb. Dolgozni a 42 kilojaval igy sem tud. Eddig ket evente jart felulvizsgalatra. Az uj rendelet szerint evente kell mennie. Kerdeztem, ugyanazokhoz az orvosokhoz jar-e vissza, de mondta, hogy nem, a bizottsagban mindig masok vannak. Akkor hogy lehet valakinek evtizedeken keresztul hamis rokkantsaga? Ez azt feltetelezi, hogy MINDEN orvos csalo, ami nyilvan nem igaz.

Attilajukkaja 2012.07.06. 13:02:24

@QM:
"nem kéne nálunk is kibucokat létesíteni?"
Az otlet jo, foleg hogy Izraelben is reneszanszukat elik a kibucok.
Vannak hasonlo kezdemenyezesek videken: az onkormanyzat biztosit a munkanelkulieknek egy kozos terepet (foldet, ures epuletet, vagy hasonlot) es ne'mi, minimalis indulo toket, es azoke a termes/termek, akik ott dolgoznak. A reszukkel azt csinalnak, amit akarnak: megehetik vagy eladhatjak. De ez csak egy-ket onkormanyzat kezdemenyezese eddig.

kisvirag26 2012.07.06. 13:03:21

Sosem fogom megérteni, miért kell az embereknek egymásnak esni és személyeskedni. A végén már nem is az alap témáról szólnak a kommentek, hanem hogy hogyan mondjunk egyre nagyobb rondaságot egymásra.... Szomorú, tipikusan magyar :(
A témához:
Az egyik fogyi szervezetnél dolgozom, amely még egy vasat nem látott a költségvetéséből, holott állami feladatot lát el...
Egyetértek a felülvizsgálatokkal. Viszont ahogy ezt az egészet előkészítették (szokás szerint senki nem ült le egyeztetni a szakmai szervezetekkel), bevezették(hangulatkeltéssel és gyűlöletszítással) és ahogy végrehajtják, az szerintem gyomorforgató.
Az azért vicces, amikor a felülvizsgálaton azt vizsgálják egy vak embernél, hogy lehajolva meg tudja-e érinteni a bokáját.... És mikor a vizsgált alany szóvá teszi, hogy talán a szemész által kiállított papírokat nézze, vagy a szemét, az orvos közli, hogy ahhoz nem ért, de szerinte az illető megjátssza magát és szemüveggel egyébként is biztos lát. Az eredmény pedig, hogy az illetőt látássérült embert visszaminősíti. Na akkor most miről is beszélünk? A vak majd rehabilitálódik, meglátul... Jelzem, nem egyedi esetről van szó....

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2012.07.06. 13:18:52

@kisvirag26: Szia! Ez nagyon szomorú, amit leírtál...főleg, ha - ahogy mondod - nem egyedi esetet említettél. Csak akkor most azt nem értem, hogy miért írtad le azt is, hogy "Egyetértek a felülvizsgálatokkal."
Nem kötekedésből kérdezem, tényleg érdekel, miért.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.07.06. 13:22:25

@Attilajukkaja:

Szia, köszönöm és üdv neked is! Rég nem láttalak a fedélzeten... :-(.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.07.06. 13:29:47

@A rokkant is ember:
@kisvirag26:

Próbaválasz (bocs, hogy belevakkantok).

A felülvizsgálatokkal egyet lehet érteni, ha azok valóban a csalók kiszűrésére (álbetegek és a korábban korrupt orvosok) irányulnak.

De vajon ez történik-e?

/A válasz ott rejlik abban a sok emberi sorsban, amiről itt elég sokan írtak már./

kisvirag26 2012.07.06. 13:31:13

@A rokkant is ember:
Mert tényleg sok pénzen vett rokkant van. Ez tény, de nem ők a többség, ez is tény. Egyszer és mindenkorra jó lenne ezt az egészet megújítani és egyben le is zárni, de nem így.
A végrehajtás sajnos láthatóan nem változott, pontosabban nem a rászorulók védelmére. A pénzes rokkant marad, akinek nincs pénze és pechére az aznap "átengedhető" létszámon felül lép be a felülvizsgálatra megszívta. Az évenkénti felülvizsgálat szerintem megalázó. A vak nem látul meg, a siket nem fog hallani és a kerekesszékes sem fog egyszer csak kiugrani a székéből és futni, lába sem nő.
Dobálóznak azzal is, hogy hányan nem vettek részt a felülvizsgálaton, mintha az mind csaló lenne. Holott, tudok olyanról, aki csak egyszerűen megalázónak érzi ezt az egészet és nem hajlandó ilyen formán "asszisztálni" hozzá (nem ez a legjobb szó, bocsi).
Én mondjuk még arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek mit kéne takarnia annak, hogy valakit rehabilitálnak és visszavezetik a munka világába?

kisvirag26 2012.07.06. 13:32:18

@Zébácsi:
Igen, ez az én bajom nekem is, ezért nem tetszik ez az egész így, ahogy van.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.07.06. 13:44:42

@kisvirag26:

Orrfacsaró egy bűz lengi körbe ezt a sztorit. Mintha nem 2012-őt írnánk...

A semmibe vett emberi sorsok mellett leginkább azt sajnálom, hogy gyerekeimnek ilyen közállapotok mellett kell felnőniük.

Attilajukkaja 2012.07.06. 13:45:49

@Zébácsi:
"Rég nem láttalak a fedélzeten..."
Igyekszem tavol tartani magam az olyan temaktol, amitol felmegy a pumpam! ;o)

@kisvirag26:
En sem ertem, miert kell evente vagy akar ket evente felulvizsgalni egy maradando rokkantsagot. Ennyire sok idejuk van az orvosoknak? Es tenyleg megalazo lehet.
Es tovabbra sem ertem, hogyan lehet hosszu ideig birtokolni hamis rokkant igazolvanyt, ha rendszeresen felulvizsgaljak az embereket, es ezt nem mindig ugyanaz az orvosi bizottsag vegzi.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.07.06. 14:03:44

@Attilajukkaja:

" Es tovabbra sem ertem, hogyan lehet hosszu ideig birtokolni hamis rokkant igazolvanyt, ha rendszeresen felulvizsgaljak az embereket, es ezt nem mindig ugyanaz az orvosi bizottsag vegzi. "

Úgy van. Vegyünk egy analóg példát, SP volt KE doktoriját. Idézet egy Origo-s cikkből:

[origo]|2012. 03. 29., 18:57
"A Semmelweis Egyetem szenátusa csütörtökön délután 33-4 arányban úgy döntött, hogy megfosztja doktori címétől Schmitt Pál köztársasági elnököt. Az indok: nem volt tudományos munka a doktori dolgozat mögött."

Tulassay Tivadar egy bátor, konzekvens és gerinces ember. Lám, megy ez, csak merni kell visszavonni azt, ami jogtalanul szerzett.

Akarat kérdése az egész. A kör bezárult.

Attilajukkaja 2012.07.06. 14:30:45

@Zébácsi:
Na jo, Tulassay mar nem tehetett mast, tul nagy volt a nyilvanossag es a felhaborodas. :o)
Palinkas Jozsef, az MTA elnoke az elejen bezzeg behuzta fulet-farkat es csak akkor allt ki Tulassay allaspontja mellett, amikor mar tul nagy presztizsvesztesseg nelkul nem uszta volna meg.

De egy ilyen felulvizsgalaton sem lehet minden egyes orvos korrupt vagy gyava. Ezt nehezen hiszem el.

ajjaj99 2012.07.06. 15:29:18

@Nagykevély: Akkor számoljunk! Vagyunk 10 milcsi, gyerek 2 milcsi, dolgozó 4 milcsi, a 3 millió nyugdíjasból legalább 2 azért dolgozott is elég sokat. Szóval, amit állítottál, az így ebben a formában NEM IGAZ.

netnepper 2012.07.06. 16:06:05

@Rwindx: Nem,nem,nem..., te nem érted a lényeget.
Állandóan csak csalókról beszélsz, holott nem csak a csalókat vegzálják a vizsgálatokkal, hanem minden érintettet.Kis számú csaló kiszűrése nem ér meg annyit, hogy ennek érdekében egy nagy többséget megalázzanak. A történet tehát még egyszer mondom, másról szól. Amúgy pedig igenis a baksisért a markukat tartó orvosok az egyedüli felelősök, őket kell(ene) először elővenni.
Annak, hogy a kormány inkább a könnyebb ellenállást választotta és a gyenge érdekérvényesítési képességgel rendelkező rokkantakat vegzálja, semmi köze a társadalmi igazságérzethez, csupán csak elég mocskosul igyekeznek kijátszani egymás ellen az egyes társadalmi csoportokat.
Hangzatos, igazságnak tetsző lózungokkal operálva, az irigység faktort kihasználva mifelénk ez szokott is működni. Mindössze ennyire "fussa" a vezénylő elmétől. Elég nagy baj az, hogy ebben az országban már ennyi is elég a kormányzás látszatának a fenntartásához.
Te a felszínt látod - és abból kiindulva akár igazad is lehet -, engem viszont a mélyebb összefüggések foglalkoztatnak. Különösebben pedig nem bánt, hogy az adómból Jóskának az öreg bányásznak vagy a városban tengő-lengő félkegyelmű srácnak legalább van megélhetése, sőt inkább örülök neki.
Nekem, aki a másik oldalon áll, legalább tőlük nem kell tartanom, hogy pár forintért, vagy egy falat kenyérért megtámadnak az utcán. Az én biztonságom, a társadalom biztonsága ennyit meg kell hogy érjen.

ajjaj99 2012.07.06. 16:40:27

@Stabilo: Nem mindegy, hogyan fejlődik egy társadalom. Az usában az önállóság mindig is hangsúlyos volt. Pont most változtatnak, hogy a kb. 10%-nyi biztosítással nem rendelkező is kaphasson ellátást.

Attilajukkaja 2012.07.06. 17:11:47

@netnepper:
"elég mocskosul igyekeznek kijátszani egymás ellen az egyes társadalmi csoportokat."
Felek, tenyleg errol van szo.

"a markukat tartó orvosok az egyedüli felelősök"
Vagy inkabb azok, akik az orvosokat idaig juttatak, havi 110 nettoval. Szakorvosokat is!
Raadasul kenytelenek elszenvedni az ujabb "reformokat". A megkerdezesuk nelkul. Ha fiatal orvos lennek, en is elmennek ebbol az orszagbol.
Gyurcsany csak kimondta, hogy "akinek nem tetszik, az el is mehet", Orban mot tesz is rola. Micsoda borzadaly!

"Különösebben pedig nem bánt, hogy az adómból Jóskának az öreg bányásznak vagy a városban tengő-lengő félkegyelmű srácnak legalább van megélhetése, sőt inkább örülök neki."
Egy tarsadalom, amely nem szolidaris tagjaival, halalra van itelve. Nem csak a kozbiztonsag miatt.

Attilajukkaja 2012.07.06. 17:14:59

@Zébácsi:
"Orrfacsaró egy bűz lengi körbe ezt a sztorit."
Hiszed vagy nem, nekem is pont ez jutott az eszembe: valami bu"zlik Daniaban! Valami nem koser ezzel a sztorival SEM.

Attilajukkaja 2012.07.06. 17:27:59

@netnepper:
Ja, me'g annyit, hogy az "oszd meg es uralkodj" eddig mindenkinek csak rovidtavon jott be. Igaz, ez a rovidtav neha evtizedekben volt merheto. Orbannak talan kitart (remelem, hogy nem), de hogy ezzel nem jut be a nagy politikusok/allamfok Panteonjaba, az biztos.
Kicsit sajnalom a gyerekeit, unokait....
Szerintem sokkal tobb inzultus eri majd oket, mintha egy meleg hazaspar nevelne oket.

lbm · http://nertars.blog.hu 2012.07.06. 18:15:46

@ColT: a legszomorúbb, hogy ő valóban kap fizetést, a megélhetése biztosított, és nem tudom, hogy valójában bele gondol-e kevésbé szerencsés társai mostani életébe. Azért lehet, hogy néha nem akar tükörbe nézni, vagy éppenséggel azt teszi amit kell, nehogy hirtelen állástalan politikus legyen 28 000 ft-os rehabbal...

Attilajukkaja 2012.07.06. 18:19:58

@A rokkant is ember:
Csak kivancsiskodom, ...te miert vagy Jobbikos? Mi vitt ra, hogy eme harcias partot tamogasd?
Kikre haragszol annyira, hogy rajuk voksoltal. Tenyleg erdekelne a valaszod. Koszi!

Vu, de ja vu 2012.07.06. 18:33:01

@Attilajukkaja: Tudod, hogy Orbán miért köszöntötte fel az öreg pufajkást???

Mert az egy kommunista diktatúra egyik vezetőjeként úriemberként vonult ki a politikai életből és olyan elismeréseket kapott külföldön, amilyet OV is szeretne, de amiben Orbánnak soha nem lesz része - mert nem tudja, mi az a "gyerekszoba"...

Csodáltam, hogy '98-2002 között kinek nem volt tiszta, hogy nem értenek ezek semmihez...

Azon meg megdöbbenek, hogy a "napi ötletelések" kormányának hogyan van még fanatikus tábora:-(((
Ha máshogy nem, szülein, munkahelyén az emberek 99 %-ának már érintettnek kellene lennie, látnia kellene, hogy ezeket nem zavarja a döntéshozásban sem szakmai ismeret (nincs), sem humánum (sincs):-(((

Küzdjünk a csaló álrokik ellen??? Jó, vonjuk meg az összestől a járadékot! Ne, ne teljesen... 27 ezer elég lesz, így nem mondhatják, hogy nincs jövedelmük...

Küzdjünk a bűnözés ellen! Csukjunk le minden második embert... ja, meg a 12 éveseket is, elvégre ebben a korban egy rendes igaz magyar családban már évek óta verik a gyereket, szokja csak mind!!!

Küzdjünk a korrupció ellen is! Az összes köztisztviselőt évente számoltassuk el, aki nem tudja bizonyítani hogy nem korrupt, börtönbe vele!

Közben ápoljuk a kapcsolatokat, főleg a kapzsisággal még nem fertőzött, demokratikus országokkal, mint Kína is... ahol a kínai szuperexpressz baleset sérültjei annak köszönhetik életüket, hogy hamar feljött a nap, nem volt elég idő hogy a dózerek reggelre betúrják földdel a roncsokat... de legalább megpróbálták:-(((

Na, ha ezektől lesték el a "gondoskodó állam" modelljét, akkor nem kicsit vagyunk sz.ban:-(((

index.hu/kulfold/2011/07/25/orszagos_botrany_a_kinai_vasuti_szerencsetlenseg_miatt/

Vu, de ja vu 2012.07.06. 18:42:51

index.hu/gazdasag/magyar/2012/07/06/a_magyarok_koltenek_a_legtobbet_lakasra/

Olvassuk már össze a számokat a szöveggel, úgy korrekt egy statisztika:

28 országból - százalékban kifejezve - nálunk költenek a legtöbbet lakással kapcsolatosan illetve étkezésre, és a legkevesebbet megtakarításra, tanulásra, utazásra, üdülésre, szórakozásra!

Hejj, de egy furi népek vagyunk mink, nemde???

Nem, nem a jövedelmek alacsonyak! Nem is a megélhetés (meg minden) drága! Így tartja úri kedvübk:-(((

gurizoli 2012.07.06. 19:26:42

Sokan félreértik a mi Ferencünket, pedig ő egy, az otthonában tökéletesen integrálódott "kolléga", aki mindig is a kistérségét képviselte, Tamási... de szegény arra van kényszerítve, az állapota miatt, hogy egy olyan bizottságban dolgozzon amihez nem is ért. Hiszen minek is értene hozzá, mint nagyvállalkozó, nem ezért becsüljük, de abban a bizottságban még két emberen kívül, senkinek sincs köze a problémáinkhoz, sem nem szakemberek. Ez ki is derült az utóbbi 20 évben, hogy a döntéshozásban csak mi, valós fogyatékkal élők maradunk ki ebből a játékból... Így van ez alapítványok nagy részében, tele járó egészséges "Martin Luther King" hasonmásokkal, akik szónokolják a jogaimat, mi meg a partvonalról próbálkozunk...

bebe tv 2012.07.06. 20:11:19

@Nagykevély: Magyarországon kb. minden második polgár "elesett" és, "rászorult" síró-rívó, panaszkodó, markát tartó semmirekellő.
Csak sajna közben elfogyott az ingyen rántott húsi,a jólléti államoknak konyec.

Hát ennél találóbb nick nevet ha akartál sem tudtál volna magadnak kitalálni. Sugárzik belőled de nagyon a kevélység. Fingod sincs róla, hogyan működik és fog még sokáig működni egy nyugati jóléti állam de kijelented, hogy nekik annyi.
Mire ők eljutnak odáig, hogy nekik annyi akkorra
addigra mi már rég nem fogunk létezni.

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2012.07.06. 20:14:01

@Attilajukkaja: Szia. Köszönöm kérdésedet. A helyzet az, hogy a Jobbikba még anno a kezdet kezdetén léptem be, akkor még nyoma sem volt az antiszemitázásnak, meg Vonának. Nem a harciasságuk fogott meg, hanem hogy (egyedül ők) ugyanúgy ellenezték a NATO (meg az EU) tagságunkat, mint én. Ez volt a közös "eszmei alap". Ma már nem vagyok köreikben aktív, de minden hibájukkal együtt szimpatikusabbak nekem még most is, mint az mszp-fidesz.

bebe tv 2012.07.06. 20:33:58

@Attilajukkaja: A kibucok az újonnan bevándoroltak társadalomba történő beilleszkedéséhez kellenek. Gondolj csak bele, hogy rengeteg zsidó bevándorló még héberül sem tudott amikor oda érkezett. A kibucban való részvétel egyébként is csak néhány éves de addig is amíg ott vannak és dolgoznak, mindent ami egy normális megélhetéshez kell azt biztosítják számukra.Lakhatás, élelem, ruházkodás, háztartási műszaki cikkek, gyógyellátás.
Félő, hogy ez nálunk nem tudna működni mert meglehetősen elterjedt a fogjuk meg és vigyétek
mentalitás.

wotan 2012.07.06. 21:48:32

@Zébácsi: rendben, a majom törölve (vagy magam is az volnék?). De a lényeg, azt érted-e? Utalnék itt a "Milla-himnusz" Jónás Tamás rap-re, ö szebben elmondja, mire gondolok.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.07.06. 22:57:00

@gurizoli:

"hogy egy olyan bizottságban dolgozzon amihez nem is ért."

Hm, ezt érdekes infónak tartom.

Hirt képviselő úr fiatalon lett mozgásában korlátozott, s csak később sikeres vállalkozó. Nehezen hiszem el, hogy ne lett volna ideje, késztetése arra, hogy tisztába kerüljön saját, és a sorstársai számára az államtól/önkormányzattól kapható juttatásokkal, azok jogi hátterével, illetve az egész szituáció útvesztőivel, nehézségeivel.

Ha mégis így van és lövete sincs minderről, akkor mit keres a bizottságban, ha viszont van, akkor miért nem emel szót, miért nem hallatja a hangját kicsit gyakrabban?

De valójában nem is ez a probléma, hiszen egy fecske sosem csinál nyarat követők nélkül.

Sokkal inkább bántó és elgondolkodtató, hogy a kormány szinte semmilyen kérdésben nem hallgat, nem kéri az adott szakma civil szervezetinek véleményét, javaslatait - hanem önnön, buta és arrogáns feje után megy.
Mintha a kedves miniszter, államtitkár, és kormánybiztos hölgyek/urak elfelejtenék, hogy egyetlen stratégia sem lehet sikeres az azzal azonosulni tudó tömegek támogatása nélkül.

Amatőr, dilettáns és orcátlan, ami ebben az országban folyik - de a számlát az élet benyújtja majd, ebben senkinek ne legyen egy fikarcnyi kételye sem.

*****

(Remélem Eszter, ezt is olvasod).

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.07.06. 23:04:32

@wotan:

Rendben. Nem.

A Milla-himnuszt és Jónás Tamást sem ismerem (illetve ezzel a névvel egy bűvészről tudok), de ettől függetlenül értem, mire gondoltál.

Széthúzó nép vagyunk, igazad van.

Pont emiatt kell sokat beszélgetni, megisemrni a másik véleményét és konszenzusra jutni. Azzal, hogy egy, a társadalom nehezebb sorsú rétegei számára alapvető kérdést szőnyeg alá söprünk és agyonhallgatunk, soha nemfogunk előre jutni.

Aki pedig még ilyen esetben is a másik torkának esik, annak biztosan nem lehet könnyű élete, hiszen az egészet saját maga társaságában kell eltöltenie.

Üdv.

Attilajukkaja 2012.07.07. 10:06:38

@Vu, de ja vu:
"Tudod, hogy Orbán miért köszöntötte fel az öreg pufajkást???"
Nem tudom, csak sejtem. :o)
A magyarazatod nem rossz! Nyilvan nem azert koszontotte fel, mert tiszteli vagy kedveli. He-he! Orban mindent valamilyen onos megfontolasbol tesz, es gyakran kilog a lolab. Eleg ugyetlenul hazudik, gyakran keveredik ellentmondasba onmagaval. Horn Gyulat legszivesebben mar hat labbal a fold felszine alatt latna, akarcsak a rokkant nyugdijas Wittner Mariska kepviselo asszony. Tehat nyilvan a sajat imazsan szeretne javitani nemzetkozi szinten, ahogy te is irtad, illetve itthon azon bizonytalan szavazok koreben, akiket elriaszt a Fidesz nemzetmegoszto, frocsogo stilusa. Es talan elokesziti maganak a palyat, hogy kesobb az utokor ot se temesse el elve, mert erzi, hogy mar nagyon sokan Horn melle zarnak, vagy inkabb valamelyik zart osztalyra. :o) Ez utobbi csak vicc,...Orban soha nem gondolna ilyet sajat magarol!!!

"Azon meg megdöbbenek, hogy a "napi ötletelések" kormányának hogyan van még fanatikus tábora""
A kerdes jogos. A fanatikusok nem erdekelnek, hiszen attol fanatikusak, hogy nem gondolkoznak. Ok bekemenetelnek. Inkabb az bant, hogy sok gondolkodo ember tovabbra is a Fideszre szavaz. A napokban ugyan csak nehany szavazattal, de megint egy fideszes gyozott az idokozi valasztasokon Dunaujvarosban. De hol van mar az a bizonyos 2/3? 295 fideszes szavazat kontra 283 mszp-s ellen. Az ellenzeknek mar nem sok ideje van arra, hogy osszeszedje magat es egy valos alternativat kinaljon a szavazoknak, hogy megtorjek a Fidesz gogos hegemoniajat.

Attilajukkaja 2012.07.07. 10:30:57

@A rokkant is ember:
"Köszönöm kérdésedet."
En pedig koszonom a valaszt! :o)

@bebe tv:
"A kibucok az újonnan bevándoroltak társadalomba történő beilleszkedéséhez kellenek."
Nem ismerem annyira a kibucok tortenetet, de azt en is olvastam, hogy annak idejen (XIX. szazad) orosz bevandorlo foldmuvesek alapitottak az elsoket. En ismerek egy idosebb zsido hazaspart, akik meg Izrael alapitasa elott szuletettek egy kibucban. Nem bevandorlo csaladokbol szarmaznak, vagyis ma mar megvaltozott a kibucokban elok osszetetele. A kibucok leszalloagba kerultek az utobbi evekben, pedig bevandorlokbol nagyon sok volt. Most valamiert ujjaeledt az erdeklodes a kibucok irant, meg kibuc turizmus is letezik! :o)

"Félő, hogy ez nálunk nem tudna működni mert meglehetősen elterjedt a fogjuk meg és vigyétek mentalitás."
Szerintem a magyar ember tud es szeret is dolgozni, ha ertelmet latja. Kulfoldon is szivesen latjak a magyar munkavallalokat, de azoknal az onkormanyzatoknal is mukodik ez a fajta szovetkezeti vallalkozas, amelyekrol fentebb irtam tegnap.

pölpapa 2012.07.08. 01:25:58

Nos kedves barátom kirakat báb vagy a FIDESZ szinterén. S a rokkantakhoz , és az ö problémályukhoz, semmi közöd nincs. Te csak egy báb vagy, akit tologatnak a színek között! Gratulálok ,hogy idáig fel tudtad küzdeni magad!További sok sikert kivánok neked! Igy jár aki magasabbra néz ,mint amennyit fel tud fogni, épp ésszel

nemini teneri 2012.07.09. 10:38:31

@pölpapa: Igazad van, attól eltekintve, hogy a "problémájuk" szót nem "ly-vel" írják :)

gurizoli 2012.07.14. 11:10:28

@A rokkant is ember: bizony, ráadásul ott a politika sürgőjében, ott van az egyik legnagyobb megélhetési kerekesünk, a vívómester, na az, az egyik legnagyobb szégyene az ügyünknek. Nekem anno még azt bizonygatta, hallgattam is döbbent arccal, miszerint az a jó egy kerekesnek ha legalább 4-5 széke van, és autóban lehetőleg valami új német kocsit vesz az ember. Amióta lesérült ebből él, és jól, a víváson kívül. Ugyanakkor én meguntam már azt is, hogy évek óta járók ordítozzák a jogainkat, néha kampányszerűen, de úgy hogy senki sem kérte meg őket erre Ahelyett hogy a jogainkat és a törvényeket betartatnák, szeresd meg baromsággal jönnek. A Paralimpiai bizottságban jártam és egyetlen egy fogyival sem találkoztam, ugyan így egy csomó, a mi nevünkben dolgozó alapítványban ezt tapasztalom. Ezt magyarázza meg valaki végre!, mert azt látom, hogy itthon a segítő mondja meg, hogy nekem mit, hogyan kell csinálnom. Mindenki rólunk beszél és nem hozzánk, Abszurdisztán ez kérem a javából
süti beállítások módosítása