A gázkamra ajtajából már nehezebb visszafordulni....
2013. január 08. írta: A rokkant is ember

A gázkamra ajtajából már nehezebb visszafordulni....

„Intézményünk több, mint 100 éve áll a mozgáskorlátozott gyermekek szolgálatában...”
„ A 2009/10-es tanévben vélhetően további száz évre teremtettünk lehetőséget a mozgáskorlátozott gyermekek általános- és középiskolai oktatására...”

(forrás: mozgasjavito.hu oldalon található üdvözlő videóüzenet)

Igen, tényleg mindent megtehetnek!
Merazelmultnyocév, meragyurcsány, merazemberekerreadtakfelhatalmazást....
Tényleg ezt akartuk? Ezt akartátok?

Ha nem, akkor miért hallgattok? Vagy miért nyüszítetek olyan halkan, hogy a szomszéd utcába se hallatszódjék el? Miért van az, hogy a mai napon az iskola honlapján még mindig egy 2009-es, bugyután optimista beköszöntőt lehet meghallgatni? Miközben a fél internet tele van a hírrel, hogy bezárják a „Mexikói” –t (legalábbis most még „csak” egy részét...aztán ki tudja, mi lesz egy év múlva ilyenkor).


Hol szerveződnek az érintett szülők, családok és barátaik és azok barátai? Az érintett, és munkájukat emiatt elvesztő tanárok családja, barátaik és azok barátai? És így tovább...
Miért nincs a honlapon egy felhívás, egy tiltakozás, legalább egy online aláírásgyűjtő ív, a jószándékú együttérzők  számára?

Vagy itt mindenkinek minden mindegy?

Lehet, hogy már az utolsó utáni pillanatban vagyunk... A döntés – úgy tűnik – megszületett.

Épp ezért védekezni, kiabálni, harcolni kell a sarokba szorított vadak tehetetlen dühével.

Mert ezektől a bayerzsolt-utánzatoktól bármi kitelik....

Meddig vártok?

A gázkamra ajtajából már nehezebb visszafordulni.... egy kicsit előbb kellene gondolkodni és cselekedni, azt hiszem.

A bejegyzés trackback címe:

https://arokkantisember.blog.hu/api/trackback/id/tr755006665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ildikó Nagy 2013.01.09. 18:48:58

Felháborító, amit a mozgássérültekkel művelnek! Tele van a tudatom a kormány nagyképűségével, arroganciájával, érzéketlenségével! Ez már gonoszság, amit művelnek.

carramba 2013.01.10. 14:49:49

A szülők igenis szervezkednek, tárgyalnak, levelet írnak. A MEOSZ robbantotta ki az ügyet, ők is kiállnak a középiskoláért. Megszólalt a Magyar Szolidaritás mozgalom is, és a sajtó böcsülettel felkarolta az ügyet.Ettől persze még tüntetni kéne, a minisztérium és a Sándor-palota elé kéne menni, ismert értelmiségieknek oda kéne állni az ügy mellé, stb. Az iskola honlapjára semmi nem fog kikerülni, olvastam, hogy az igazgató és a tanárok nem is nyilatkozhatnak, csak a fenntartó szólalhat meg, akik benn vannak, nyilván meg vannak félemlítve. Magyarország, demokrácia, Fidesz, 2013. Éljen!
süti beállítások módosítása