A kormány szerint csak 4 ezer "csaló" van köztünk!
2012. június 29. írta: A rokkant is ember

A kormány szerint csak 4 ezer "csaló" van köztünk!

Én nem tudom, ki ez a hirtelen "rokkantügyi szakértővé" előléptetett Halász János államtitkár, (külön érdekes, hogy állítólag van fogyatékosügyi miniszteri biztos, de vajon minek....csak dísznek?) de érdekeseket nyilatkozik, az már egyszer biztos...Az előző posztban idézett mondatai óta megszólalt az MTV AZ Este című műsorában. Itt - többek közt - ezt találta mondani:

Volt egy értesítés mindenki számára január 31-éig, és visszajelentkeztek - először visszajelentkeztek, mintegy 186 ezren, majd pedig egy újabb eljárásban még plusz ötezren, összesen a 195 ezer érintett emberből több mint 190 ezren jelentkeztek, hogy a felülvizsgálaton részt vesznek. Körülbelül négyezer ember nem jelentkezett vissza. Na most egy ekkora számnál erről a négyezer emberről azt gondolom, joggal gondolhatjuk, hogy az ő jó részük vagy akár többségük is olyan, aki eleve úgy gondolta, hogy nem vág neki újra a felülvizsgálatnak, mert esetleg úgysem lesz olyan eredmény, amilyet szeretne. De a döntő többségük - hát 195 ezerből 190 ezer embernél - elindul a felülvizsgálat. És erre utaltam, hogy elindult, 21 ezer esetén látszik, hogy 30%-uk az, aki rehabilitálható, és ami nagyon fontos, azért fontos ez az ügy, mert szeretnénk azt,hogy mindenkinek a munka adjon értelmet az életének, hogy a munkából jusson jövedelemhez. 

Ezek tényleg figyelemfelkeltő mondatok annak tükrében, hogy a kormányzati kommunikáció - többnyire nem nyíltan, csak a suttogó propaganda szintjén - de azt sugallta eddig, hogy azért kellenek a drága és időigényes, kíméletlen felülvizsgálatok, mert a rokkantak többsége csaló...

Most pedig feketén-fehéren kiderül, hogy erről nincsen szó, sőt, a sajtóban eddig megjelent tízezres szám se volt pontos. Olyannyira nem, hogy a legújabb sajtóhírek már csupán háromezer olyan emberről tesznek említést, aki "elkerülte" a vizsgálatot.

A végén kis túlzással kiderül, hogy kishazánkban több a parkolókártyával visszaélő egészséges ember, mint a csaló "álrokkant".

A bejegyzés trackback címe:

https://arokkantisember.blog.hu/api/trackback/id/tr134619429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása