Mi senkit nem várunk, mi nem szerveztünk vasárnapra ilyen programot....
2012. június 28. írta: A rokkant is ember

Mi senkit nem várunk, mi nem szerveztünk vasárnapra ilyen programot....

Tegnap a HÍR TV Rájátszás című műsorának vendége volt Halász János EMMI-államtitkár. Többek között ezeket mondta:

Halász János: Ez a rokkantsági ellátás ugyanannyi marad mint eddig volt és ugyanúgy évről évre ahogy emelkedett korábban az ellátás, ahogy emelkedik a nyugdíj ez is emelkedni fog, tehát azok, akik nyugdíjassá válnak 383 ezren, azok, akik körül 220 ezren az imént említett ellátásban részesülnek mind ugyanazt kapják, mint eddig és van egy harmadik csoport, akik rokkant nyugdíjasok voltak, de 57 évnél fiatalabbak. Az ő esetükben indul el - 195 ezerről beszélünk - a felülvizsgálat eljárás, már el is indult. Az ő esetükben hogy ha a felülvizsgálat során azt állapítják meg, hogy rehabilitálható, azaz dolgozhat, akkor ő rehabilitációs ellátást kap, hogy ha nem akkor ugyanúgy kapja azt az ellátást tovább, amit korábban. A mostani felülvizsgálati arányok azt mutatják, hogy a több mint húszezer ember már volt ilyen felülvizsgálaton, hatvan százalékuk ugyanazt az ellátást kaphatja mint eddig, mert nem rehabilitálható és körülbelül negyven százalékuk, aki rehabilitálható és az ő esetükben nagyon fontos, hogy segítsen a kormány, hogy legyenek olyan munkahelyek, hogy ösztönzés legyen, hogy a képességeiket segítsük, hogy képzéseket kapjanak. Egy 11 milliárdos pályázatot írtunk ki, amely pontosan azokat a munkáltatókat és munkavállalókat segíti, akik megváltozott munkaképességű embereket akarnak alkalmazni, ebben van képzés, van ösztöndíj jellegű program, ez mind-mind elindult, mert az nagyon fontos, hogy érjük azt el, hogy mindenki a munkában boldoguljon, hogy ne otthon akarjon maradni a rehabilitációs ellátásban vagy a rokkantsági nyugdíjon, mert mindenki igaziból közösségben szeretne lenni és nyilván szeretne dolgozni, ezt fogjuk megteremteni.
Mv: Hogy ha már itt a közösségnél tartunk, tényleg nagyon röviden a végén, kiket várnak vasárnap és miért a Hősök terére?
Halász János: Hát mi senkit nem várunk, mert mi nem szerveztünk vasárnapra ilyen programot, de én hallottam arról, hogy egy tüntetést szervezenek bizonyos szervezetek, akik én úgy látom, hogy teljesen félreértik a rokkant nyugdíj átalakításnak a rendszerét és ezért jó, hogy beszéltünk, mert ha valaki nézte ezt a műsort, akkor tudhatja hogy az a sok százezer ember, akit ez érint az nem sérül hanem lehetőséget kap és ez egy nagyon fontos dolog lesz.
Mv: Államtitkár úr, köszönöm hogy elmondta mindezt.

A vastagon kiemelt kérdés és válasz a különösen érdekes. A témában nem járatos olvasók kedvéért elmondjuk, hogy a műsorvezető által emlegetett "program" tulajdonképpen egy kormányellenes demonstráció, amelyhez - meglepetésre - a MEOSZ is csatlakozott. Na most erre úgy rákérdezni a kormány egyik tisztségviselőjénél, hogy kit várnak rá, ez vagy minden képzeletet felülmúló butaság, vagy cinizmus.

Vagy a kettő együtt....


A bejegyzés trackback címe:

https://arokkantisember.blog.hu/api/trackback/id/tr84616360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása