Ezrek életveszélyben! Május 25-én ott a helyed a Fidesz székháza előtt!
2012. május 21. írta: A rokkant is ember

Ezrek életveszélyben! Május 25-én ott a helyed a Fidesz székháza előtt!

A rokkantak és az elesettek emberi jogaiért tüntetnek civil szervezetek és magánszemélyek a FIDESZ budapesti székháza előtt május 25-én,  pénteken 13 órai kezdettel.

A megmozdulás fő szervezője, az Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoport azért választotta a kormányzó párt Budapest, VI. kerület Lendvay u. 28. alatti székházát a demonstráció célpontjául, mert embertelennek tartja a politikai vezetés magatartását a legelesettebbekkel szemben.

Azt akarják elérni, hogy a kormány és a FIDESZ érdemben tárgyaljon velük a megváltozott munkaképességű személyek ellátásáról szóló 2011. december 29-i (CXCI.) törvény visszavonásáról, és az „új komplex minősítő vizsgálatok” néven elhíresült intézkedés felfüggesztéséről, mert a rokkantak létét veszélyeztetik vele.

Tíz pontos petíciót akarnak átadni az országot kormányzó párt vezetőinek arról, hogy a kormány elvette tőlük a rokkant nyugdíjjogosultságot, az új alaptörvény a családokat kötelezi a rokkantak ellátására, csökkentett összegű rehabilitációs- és rokkantellátást folyósítanak, a rehabilitációs ellátás mellett nem engedélyezik a munkavégzést, kötelezővé tették az önkéntes felülvizsgálatra való jelentkezést, a komplex felülvizsgálati rendszer szigorítása miatt súlyos betegek kerülnek ki az ellátásból, a szociális- és rehabilitációs szakértők szempontrendszerei súlyos diszkriminációhoz vezetnek, életkor szerint is hátrányos megkülönböztetésben részesítik őket, a rokkantnyugdíjas elveszti pénzintézeti hitelképességét, sokuktól megvonták az utazási és egyéb nyugdíjas kedvezményeket.

(forrás: http://www.mszfszk.hu/)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://arokkantisember.blog.hu/api/trackback/id/tr124529002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása