DOBOZba zárt világ
2013. november 28. írta: A rokkant is ember

DOBOZba zárt világ

romkocsma-doboz.jpg                (Kép forrása: romkocsmak.hu)

Találós kérdés mindenkinek, különösen Teczár Szilárd-féle elvakult egyenlőségi élharcosoknak: mi a rendellenes, nem helyénvaló dolog a fenti képen? Segítek: nem az, hogy a sorban sok fiú, és elvétve egy-két lány álldogál. Teczár úrnak hála az ivararány hamarosan kiegyenlítődhet. Az esélyegyenlőségi harc nagyobb dicsőségére, most már a lányok is beállhatnak belépőjegyért, ha akarnak. Mert egy radikális, feminista (vagy feminin? – de ezt most hagyjuk, ez nem az olcsó buzizás helye, ilyet a Sebestyén Balázs is tud...) férfi a nők helyett eldöntötte, hogy egy részükre adott kedvezmény, előny tulajdonképpen hátrány, és nekik igazából attól lesz jó, ha fizetnek – még akkor is, ha ezt egy nő se kérte – ő majd kiharcolja. Megtette, megnyerte. Hadd vigye....
De a jövőre nézve, kedves Szilárd és a többi hasonszőrű (hiper)aktivista figyelmébe ajánlom a fenti fotót, hogy nézzék meg még egyszer jó alaposan, hátha észrevesznek rajta valami furcsát...

Nem? Még mindig nem?

Most sem?

Na jól van, segítek. A képen nincs egyetlen kerekesszékes sem. És nem azért mert momentán mindnek volt jobb dolga. Vagy mert nem szeretnének ismerkedni. Hanem mert a környék, és a konkrét hely nem igazán akadálymentes. Pedig ez egy „ magasabbra pozícionált, trendi, véleményformáló, underground közösségi tér”, amibe egy (vagy több) tolókocsis figura úgy néz ki, nem passzol.
Se ingyen, se egynéhány ezer forintért. Az ő belépésük bonyolult, ne is törődjünk vele.

És nem tiltakozik senki.

Helyette mindenki dobozba dugja a fejét, vérmérséklettől függően elégedetten, vagy bosszankodva.

**************************** 
UPDATE: Teczár Szilárd megtisztelt minket (és az olvasókat) azzal, hogy személyesen reagált a poszt által felvetett kérdésre. Válaszát változtatás nélkül közöljük:

tsz_valasz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://arokkantisember.blog.hu/api/trackback/id/tr325665674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nemzeti Dohányos 2013.11.28. 14:44:10

Tiltakozz érte. Ha mindig mindenben sorrendet állítanánk fel, "dehát Afrikában is éheznek"-stílusban, akkor sehova se jutnánk..

A stílusodhoz, világlátásodhoz meg gratulálok, csak akkor ne csodálkozz, hogy veled hogy bánnak..

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2013.11.28. 16:01:00

@Nemzeti Dohányos: pont ezt teszem....azzal az eszközzel, ami rendelkezésemre áll (ennek a blognak a nyilvánossága).
Egyébként mi a gond a világlátásommal? Azt nem tudom, miből szűrted le, hogy velem rosszul bánnak.....

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.11.28. 19:25:52

Egyik probléma létezése nem érvényteleníti a másik probléma felvetését.

Ellenkező esetben pl. nem volna szabad benőtt körmöket műteni, amíg emberek halnak meg – mondjuk – kezelhető daganatokban.
És persze daganatokat sem volna szabad műteni, mert emberek halnak meg háborúban, éhínségben, gyógyítható járványokban, vízhiány miatt...

Ez az érvelés tétlenségre kárhoztat, tehát elvetendő.

Baloldali érték 2013.11.29. 02:37:40

Jó, legyenek akadálymentesen ágyba vihető jócsajok is a szórakozóhelyeken.

minek az? 2013.11.29. 08:23:45

A srác találkozott egy olyan helyzettel, ami szerinte törvénytelen volt, és ezért tett ellene. Nem tőle kéne várni minden probléma megoldását. Ha téged zavar az állapot, hogy kerekesszékkel közlekedők nem tudnak elmenni bulizni, akkor tégy ellene, és ne Teczárt (és azt amit tett) fikázd!

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2013.11.29. 09:41:34

@minek az?: ha figyelmesen elolvastad volna a posztot, talán lejött volna, hogy nem az a fő bajom, hogy Teczár nem tette meg itt, hanem az, hogy SENKI más sem, se itt, se máshol. És igen lehet mondani, hogy a fogyik mért nem intézkednek maguknak, ha ez ennyire fáj nekik (direkt nem fogalmazok sarkosabban), de ha tényleg mindenki védje meg a maga érdekeit, aki meg nem, az így járt, akkor arra adj nekem magyarázatot, hogy T. Szilárd férfiként miért lépett fel a női nem nevében és helyett?

___________________________ (törölt) 2013.11.29. 09:43:45

Nem értek a témához, pl. nem tudom, hogy mennyi kerekesszékes van, és közülük egyáltalán mennyi érez önbizalmat magában ahhoz, hogy az emberek lesajnálásával szembeszállva ép testűek közé menjen ismerkedni, ne pedig spéci kerekesszékes rendezvényekre. Illetve az önbizalom kérdésén túl azt sem tudom, hogy ezen túl is mennyien vannak azok, akik inkább más kerekesszékesen között érzik jól magukat, egyszerűen a hasonló élethelyzetből fakadó közös tapasztalatok, érdeklődési kör miat - hasonlatosan ahhoz, ahogy például a hívők vagy nagycsaládosok vagy magas IQ-jú Mensa tagok vagy nem magyar anyanyelvűek is többnyire inkább saját köreikben érzik jól magukat.

Nem tudom megmondani, de szerintem az ép társaságban magabiztosan bulizós, és teljesen más élethelyzetű emberek között magát jól érző kerekesszékes tippem szerint ritka lehet, hiszen pl. a külföldön élő magyarok is inkább magyarbulikba mennek, hiába beszélik a helyi nyelvet, és ez is hasonló ahhoz.

Viszont!

Arra rájöttem már, nagy okosan, hogy nagyon sok élethelyzetben a babakocsis kismamák és a kerekesszékesek érdekei erősen közösek. Feltaláltam a spanyolviaszt.

Ez azért érdekes, mert gyakorlatilag mindenkinek, aki valaha is tervez gyerekeket vagy már vannak és már unokákra vár, tehát mondjuk az emberek döntő többségének, ez fontos vagy valamikor az lesz.

Van tehát itt egy nagyon alapvető érdekközösség, persze pont nem a bulizás területén (ki a fene menne babakocsival bulizni), de pl. a tömegközlekedéstől a hivatalokig mindenhol.

Ráadásul a döntéshozókat és a közvéleményt a babakocsi jobban érdekli, nem csak mert több embert érint, hanem szimbolikusan is, alapvetően az életképességet, az élet újratermelését jelképezi, a kerekesszék meg hát a legjobb esetben is... alapvetően együttérzést, sajnálatot vált ki.

Így aztán azt a tanácsot szeretném adni, hogy a kerekesszékesek kezdjék el azt tolni, hogy legyen minden babakocsibarát - nyilván nem a buli, de mondjuk a bolt stb. - mert ez népszerű és szimpatikus téma, és bármilyen előrelépés történik e téren, az nekik is jó lesz.

További érdekesség: rájöttem, hogy akadálymentes lakásba pl. beköltözni, bútort beszállítani, boltból az ásványvizet kézikocsival feltrógerolni is jelentősen könnyebb. Érdemes ezekkel foglalkozni, minél több érdekközösséget tudnak találni másokkal, annál jobb.

minek az? 2013.11.29. 09:49:59

@A rokkant is ember: szóval te sem léptél fel a saját érdekedben. Ami meg Teczárt illeti, tőle kéne megkérdezni, nem tőlem, hogy miért lépett fel a nők érdekében és helyett.
süti beállítások módosítása