Pető ping-pong
2013. szeptember 17. írta: A rokkant is ember

Pető ping-pong

tenis.jpg Úgy gondoltuk, nem szólalunk meg ebben a témában, mert sokáig úgy nézett ki, hogy ez az ügy is a szokásos koreográfia mentén halad: kipattan a botrány, majd érkezik a cáfolat, ami egyúttal a megoldás is, aztán mostanra  kiderül, hogy mégsem, hiszen a parlament leszavazta a támogatásról szóló indítványt.

Időközben volt már, aki felvetette, hogy ha ezek a fiúk-lányok fociznának, akkor talán könnyebben jutnának pénzhez. De úgy néz ki, pénz nuku, más, „fontosabb” dolgokra kell. (direkt nem stadionokról van szó a linken, érdemes kattintani!)

Igazából nem az a meglepetés, ahogy a kormány viselkedik. Hazugság, félrevezetés minden mennyiségben. Megszoktuk. Az már annál meglepőbb, hogy a Pető Intézet, amely a nevében hordozza a nemzetközi szót, sokáig jelentős brit támogatásokat kapott, nem tudja a nemzetközi sajtóban (igen, akár az ottani bulvársajtóban is....) érzékletesen megjeleníteni a kialakult helyzetet. Gondolni sem merek arra, hogy az ok abban keresendő, hogy nincs akár egy megfelelő angolnyelvismerettel bíró kommunikációs munkatársuk. (Mindenesetre aki van, az nem áll a helyzet magaslatán, hiszen a mai napon is ez az augusztus 28-án (!) felkerült hír a vezető a témában: „Pető intézet: az intézmény anyagi gondokkal küzd, de számíthat a kormány támogatására”. No komment....)
Ugyanilyen kínos a mozgássérült „érdekvédelmi” szervezet teljes hallgatása a témában (fontosabb nekik, hogy Stephen Hawking kalandos életéről szóljanak a címoldal kiemelt helyén, minthogy egy szót is vesztegessenek az egész Pető-mizériára....)
Ezek után még bárki csodálkozik, hogy a kormány így viselkedik? Hogy innen sajnál félmilliárd forintot, miközben a felülvizsgálati eszközpark bővítését, amely célja tudvalevőleg minél több rokkant ellátásból való kiszorítása, úgy kommunikálja, mint a rehabilitációs lehetőségek bővülését? Büszkén kiemelve, hogy az új épületek akadálymentesek. Mintha legalább itt, ezekben az esetekben nem ez lett volna magától értetődő eddig is.

Megteszi, mert megteheti.
És azért teheti meg, mert a közönségnek az a része, amelyik már kiütést kap a futballtól, még mindig megvezethető egy izgalmas ping pong meccsel: adok pénzt-nem adok pénzt-adok pénzt- nem adok pénzt....
Közben senkinek nem tűnik föl, hogy az igazi tétmeccset már rég lefújták. A közönségnek csak a taps, vagy a fütty marad.
De inkább a hallgatást választja, mert úgy kényelmesebb...

UPDATE: lehet, hogy az utolsó utáni pillanatban itt a hepiend? Még ne kiabáljuk el, de egy-két órája a minisztérium közleményt adott ki, amelyben kijelenti, hogy "....Egyetlen napra sem marad tehát a Pető Intézet kiegészítő forrás nélkül, s továbbra is megkapja állami támogatását, amelyekből a többi között pedagógusait, köznevelési feladatokat ellátó munkatársait fizetheti."  Azon már ne akadjunk fenn, hogy visszamenőleges törvénykezés szerződéskötés esete forog fenn: "... Az új szerződés előkészítése folyamatban van, amely 2013. szeptember 1-jétől újra garantálja a Pető Intézetnek a kiegészítő állami támogatást is." - olvashatjuk ugyanebben a közleményben. Lényeg a lényeg: végre befejeződhet ez a minden érintett számára méltatlan cirkusz.

A bejegyzés trackback címe:

https://arokkantisember.blog.hu/api/trackback/id/tr605519710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása