Nem az akadályt tüntetik el, inkább a jogszabályt söprik félre...
2013. április 16. írta: A rokkant is ember

Nem az akadályt tüntetik el, inkább a jogszabályt söprik félre...

....avagy azt is mondhatnánk, akadálymentesítés zajlik, Fidesz-módra. Emiatt kéri azt a MADA (Magyar Antidiszkriminációs Közhasznú Alapítvány) nevű civil szervezet, hogy Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter  haladéktalanul vonja vissza  a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló 1998. évi XXVI. törvény módosításáról szóló T/10746. számú törvényjavaslat azon rendelkezéseit, amelyek az úgynevezett akadálymentesítési határidőket hatályon kívül helyezik. Ha ugyanis ez a változtatás hatályba lépne "akkor a fogyatékos embereket megfosztják a törvényekben eddig rögzített joguktól arra, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatóság és a bíróság előtt e határidőkre hivatkozva követelhessék az egyenlő esélyű hozzáférést." - fogalmaz nyílt levelében dr. Nagy Marianna, a szervezet elnöke, aki a jogszabálytervezet elleni tiltakozásul több napos tüntetéssorozatot szervezett az EMMI budapesti Akadémiai utcai székháza elé, április 17-19 között.

Az elképzelés ellen a MEOSZ is felemelte a szavát, így reméljük, hogy minél több tüntető és szimpatizáns kinyilvánítja nemtetszését az ügyben, és részt vesz a demonstráción.

akadalymentesites_magyarorszagon.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://arokkantisember.blog.hu/api/trackback/id/tr845229586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása