A magyarok nagyszerűek.... a fogyatékkal élő magyarok is!
2013. február 23. írta: A rokkant is ember

A magyarok nagyszerűek.... a fogyatékkal élő magyarok is!

Orbán Viktor pénteken évet értékelt. Egekig dicsérte a magyar teljesítményeket:

„Mi, magyarok, sok mindent hozzáadtunk a világhoz, mégis ritkán beszélünk a nagy műveinkről, a magyarok műveiről. Hajlamosak vagyunk elfeledkezni róluk, pedig a magyar ember mindig, még a nehéz időkben is képes alkotni; meglepő, nagy dolgokat véghezvinni és létrehozni. Egyéni művekben és sikerekben, efféle eredményekben a nemzet mindig is gazdag volt, és ezzel nemcsak magának adott, hanem a világnak is. Így lett a világban sakkozógép, golyóstoll, dinamó, villamosvasút, holográf, telefonközpont, Rubik-kocka és még temérdek újítás, találmány és rekord. Ezek mind a magyarok művei. Vegyük csak a tavalyi évet! A magyar olimpikonok világraszóló londoni sikereiről mindenki tud. De tudjuk-e, hogy ki nyerte 2012-ben a matematikai Nobel-díjnak számító Abel-díjat? Nos, egy magyar tudós, Szemerédi Endre, akinek innen is gratulálunk. Tudjuk-e, hogy a Nemzetközi Logikai Játékok olimpiáján a tavalyi nagydíjat – első ízben – egy magyar tervező nyerte el Okostojás nevű logikai játékával, amit a Rubik-kocka utódjaként emlegetnek. Isten éltesse Zagyvai Andrást is! Tudjuk-e, tisztelt Hölgyeim és Uraim, hogy a világ tíz legjobb séfje közül az egyik magyar?...” és így tovább, és így tovább...

Ez mind nagyon szép és jó. De számára nem siker egy Pásztory Dóra (aki többszörös paralimpiai bajnok volt)? Egy Weisz Fanni, aki siket szépségkirálynő? Egy Orsós Zsolt, aki évek óta egy személyben a tolerancia vidám nagykövete? Vagy a fogyatékkal élők által működtetett étterem, négycsillagos hotel – és az anyagi nehézségek ellenére – megannyi sikeres vállalkozás?

Tisztelt Miniszterelnök úr! A fogyatékkal élők több százezres magyarországi közössége ezúton is üzeni: ne csak akkor figyeljen fel ránk, amikor pénzbe kerülünk, amikor le lehet minket csalózni, vagy valami negatívumot lehet mondani rólunk!

Sajnos, ki kell mondani a nyilvánvalót: Orbán Viktor számára a fogyatékkal élők nem léteznek. A mostani volt immár a tizenötödik évértékelése, és sem most, sem korábban bármikor nem tett a fentebb felsoroltakhoz hasonló pozitív színezetű kijelentéseket.

A bejegyzés trackback címe:

https://arokkantisember.blog.hu/api/trackback/id/tr395100656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.