Miért bojkottáld (legalább) egy hétig az Index-et?
2014. január 11. írta: A rokkant is ember

Miért bojkottáld (legalább) egy hétig az Index-et?

no_index.jpgMegírom. Az index.hu tudatlan és öntelt. A megváltozott munkaképességűek szerintük nem léteznek. Vagy legalábbis említésre nem méltóak, kivéve, ha bulvárszenzációt lehet találni velük kapcsolatosan (tüntetett, tiltakozott, öngyilkos lett, satöbbi...) De ez nincs rendjén!
Ezért remélem, hogy minél többen csatlakoznak a bojkotthoz, amelyet ezúton hirdetek meg: mától kezdve egy hétig nem olvasok olyan cikket, amely az index.hu-n jelent meg.

Történt ugyanis, hogy még január másodikán megjelent egy cikk (azért sem teszek be linket....) az Index-en „Milliókat spórolhat a cége, ha ezekre figyel” címmel, két igen „hozzáértő” szerző, Szentkirályi Balázs és Molnárfi Kati tollából. Ezek a derék sajtómunkások a hangzatos cím alatt részletesen kifejtettek sok kisebb-nagyobb kedvezményt, amelyeket végigolvasva azonnal egy kérdés ötlött fel bennem: A MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰEK UTÁNI KEDVEZMÉNYEK hol vannak? Az smafu? Gondoltam, csak valami félreértésről lehet szó és ebbéli véleményemet főszerkesztőként annak rendje s módja szerint tolmácsoltam a két szépreményű zsurnalisztának, akiknek, hogy meg ne erőltessék magukat a sok munkában, gyorsan a fenekük kezük alá tettem egy komplett blogbejegyzést. Csak idézni kellett volna. Vagy linkelni. De nem. Csak azért sem. Sőt! Nem válaszolt egyikük sem a levelemre.** (Másolatban végül még Dudás Gergely főszerkesztőnek is megküldtem a levelet, „természetesen” ő sem reagált.)

Pedig – ha valakinek esetleg eddig kétsége lett volna e kérdésben – íme a bizonyíték, hogy a megváltozott munkaképességűek alkalmazásával a cégek nemhogy milliókat, milliárdokat takaríthatnának meg összességében:

rehabilitaciós hozzájárulás.jpg

(az adatokért köszönet az EMMI sajtómunkatársainak)

A fenti grafikon azt gondolom, magáért beszél. Ha már az index.hu nagytehetségű firkászainak mindez lényegtelen, előbb-utóbb bizonyára a nagyobb vállalatok (és persze a kisebbek is) észreveszik a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában rejlő lehetőségeket és mind többen élnek az így megszerezhető kedvezményekkel, illetve a kiadásaik csökkentésének lehetőségével...

** = FRISSÍTÉS: a korrektség kedvért meg kell jegyeznünk, hogy január 14-én az egyik szerző reagált, melyben egyrészt elnézést kért a késői válasz miatt, másrészt jelezte, hogy a "cikkben található lenyíló táblázatban" helyet kapott az általunk hiányolt információk egy része is.

A bejegyzés trackback címe:

https://arokkantisember.blog.hu/api/trackback/id/tr425752838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mojoking77 2014.01.13. 20:00:44

Szornyu. Azert most elmorzsoltam egy konnycseppet a teged ert atrocitasokat elolvasva.. Gyere, meghivlak egy asvanyvizre, ne szomorkodj itt nekem... :)

Démonmac1 2014.01.13. 21:11:35

@mojoking77: :DD
A posztolónak: 1 fecske nem csinál nyarat.
Az indexet nem, ellenben ezt az oldalt nagyon szívesen:)

Thrasher 2014.01.13. 23:18:43

a sorközzel basszál már valamit, mert ez így kurva szar.
lehet, hogy a tartalom is szar persze, nemotm, bele nem olvastam

szekőcei 2014.01.14. 07:34:29

mindezt az indexhez tartozó blog.hu-n. :)

TomT 2014.01.14. 09:38:47

Én megértem a posztolót. Ez az ügy őt, vagy a számára fontos ügyet találta el. De az index már csak ilyen.
(Ilyennek szeretik a felelős tájékoztatás hívei, a pallérozott elmék, a választékos beszédűek, meg persze a hirdetők :)

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2014.01.14. 10:31:21

@Thrasher: Diszlexiás vagy-e? Mi a gond a sorközökkel? Taníts, mester :)

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2014.01.14. 10:33:50

@Démonmac1: azért kösz a kommentet. Meg azt is, hogy szerinted az a tök normális, amit a két indexes csinált....tényleg...írnak valamit, oszt' jónapot...mindegy, hogy hazugság az, vagy csak - mint ezesetben - féligazság, lényeg, hogy meglegyen a kattintásszám, nem igaz?

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2014.01.14. 10:34:34

@szekőcei: ugyanezt szívesen megírtam volna a hvg.hu-n is, csak nem kértek fel rá :)

szekőcei 2014.01.14. 13:05:27

@A rokkant is ember: postr? bár azt nem olvassa senki...

Thrasher 2014.01.14. 19:26:25

@A rokkant is ember:
a 110 százalékos alapvető tipográfiai szabály, te nagyokos senkiházi faszfej.
meg az, hoyg minden jóízlésű ember látja, milyen gecironda, sűrű szar.
perzse jóízlésű ember erre a szánalmas blogra nem jár...

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2014.01.15. 10:15:48

Nonono, drága jó ember! Hát minek húzod így fel magad? Tipográfiai szabály? Nem nyomdában vagyunk, és nem könyvet írok, hanem blogot. Mellesleg vicces úgy írni tipográfiáról, hogy a mocskolódó kommentben elütés/betűtévesztés van. Aranyapám, egyébként az általad említettnél van az interneten egy még sokkal ismertebb aranyszabály, ami úgy szól: ami nem tetszik, nem kell olvasni (pláne kommentelni).

Thrasher 2014.01.15. 12:49:15

mert az elütés az tipoográfiai téma, mi, te buta paraszt :D
szánalmas kis nyomi

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2014.01.15. 13:25:08

@Thrasher: Nem, öregem... az elütés az puszta felületesség...ami sok esetben akkor következik be, ha valaki ANNYIRA, de ANNYIRA szeretné bebizonyítani, hogy igaza van, hogy oda se néz, mit ír le. Én értem, hogy ilyen vagy, csak tényleg nem tudom, mit erőlködsz, és miért bunkózol kedves Thrasher...mondd, miért fáj neked ez a blog? Akarsz beszélni róla? ;)
süti beállítások módosítása