Újabb "sikertörténet": bezárt egy megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cég
2013. január 24. írta: A rokkant is ember

Újabb "sikertörténet": bezárt egy megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cég

"Új rendszerben a fogyatékos emberek foglalkoztatása" - adta hírül még tavaly egy diadalittas kormányzati sajtóközlemény. Ez az új rendszer megfelel az "európai elvárásoknak", igazságos" "egyszerű" és minden, amit csak el lehet, el szoktak mondani ilyenkor a kormányzati kommunikátorok.

Csak az a fránya valóság, az ne jönne mindig szembe.... Keserédes tréfája a sorsnak, hogy amikor Budapesten minderről olyan szépen beszélt Soltész államtitkár, akkor a sátoraljaújhelyi lakosok  már ezt olvashatták a helyi lapban:

Bezárták a Start Kft. sátoraljaújhelyi üzemét

Bezárta sátoraljaújhelyi üzemegységét a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Start Kft.

A nyíregyházi központú cég sátoraljaújhelyi telephelyén ötvenöt leszázalékolt ember dolgozott. A több mint egy évtizede működő üzemet már elkezdték kiüríteni. A gépeket elszállították, ad olgozóknak pedig személyes holmijukat kellett elvinniük. A nyíregyházi cég vezetője szerint az üzemet részben a kevés megrendelés,részben pedig a korlátozott munkaképességűek foglalkoztatására vonatkozó jogszabályok megváltozása miatt kellett
bezárni, ezen okok miatt ugyanis a sátoraljaújhelyi telephely több mint fél éve veszteséges volt.
Vannak, akik már több, mint 10 éve itt dolgoztak, és az itt megkeresett pénz volt a csekélyke nyugdíjjáradékuk, járadékuk egyetlen kiegészítése, amelyet most elveszítettek. Négy óra munkáért, mintegy 30 ezer forintot kaptak. Csak a nyugdíjból, járadékból legtöbben nem tudnak megélni a hónap végéig.
.
A Start Kft. ügyvezetője azt nyilatkozta, hogy január 1-étől átalakul a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának rendszere, de azt még nem tudják pontosan, hogyan. Az új pályázatokat már kiírták, december 17-e volt a beadási határidő.

(Forrás: Újhelyi Körkép című sátoraljaújhelyi havilap 2012/11 7. oldal)

 

Külön tragikusak az idézet utolsó sorai: decemberben nyilatkozik a cégvezető ilyet, vélhetően a pályázati határidő után néhány nappal, az új rendszer éles indulása előtti pillanatokban. Amely annyira "tökéletesen" működik, hogy új munkahelyek helyett már az eddigieket is romba dönti.

Mit lehet ehhez hozzáfűzni?

A bejegyzés trackback címe:

https://arokkantisember.blog.hu/api/trackback/id/tr265041251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása