Ha a mozgássérülteknek keresztbe kell tenni, a MEOSZ-ra mindig lehet számítani....
2015. július 02. írta: A rokkant is ember

Ha a mozgássérülteknek keresztbe kell tenni, a MEOSZ-ra mindig lehet számítani....

...avagy egy nap, két "csodálatos" hír (via 444.hu)

444hirek_3.jpg

 

El lehetne az egész helyzetet viccelni azzal, hogy "hülyedajcstompika" meg "szemétmeosz", de úgy érzem, hogy külön-külön (együtt meg még inkább) mindkét hír túlmutat önmagán, és kicsiben megmutatja, hogy ebben az országban valami nagyon mélyen el.... szóval nem mennek, jól a dolgok, na....

Először nézzünk a távmunkás hír mögé: most nem kezdem boncolgatni a távmunka számtalan hasznát, költségcsökkentő, stb. előnyét - ezt korábban sokan és sokszor megtették nálam szakértőbbek a témában.

Inkább idéznék egy véleményt ebből a cikkből:

A MEOSZ egyik elnökségi tagja a Facebookon erről kialakított vitában hangsúlyozottan magánemberként azt írta:

“Az hogy a MEOSZ-nál átszervezés van, szerintem nem keltett meglepetést. Hogy be kell járni a munkahelyre ,és méghozzá úgy, hogy minden feltétel adott, nem lehet gond! Rossz gyakorlat volt, hogy szinte munka nélkül kaptak egyesek fizetést! Mindenkivel szemben elvárás, hogy a fizetéséért dolgozzon meg!!!!! Természetesen, akire ez nem vonatkozik, ne vegye magára! Sok olyan ember volt a MEOSZ-ban, akinek csak az idő múlása volt a lényeg és kimerem mondani nem is “Tisztességtelen” bérért! A MEOSZ nem szociális intézmény, hanem MUNKAHELY ! Ott is és mindenkivel szemben elvárás úgy, mint minden munkavállalóval szemben, hogy a rábízott feladatokat a köz érdekében a legnagyobb tudásának megfelelően végezze el.”

Ez a remek eszmefuttatás méltán érdemelné ki a MEOSZ őszödi beszéde címet: nem elég, hogy értéktelenné degradálja a távmunkavégzést, mint olyat, még lusta naplopóként bélyegzi meg a saját szervezetének munkatársait, sőt, a szervezet eddigi tevékenységét is eléggé leminősíti ( " a MEOSZ nem szociális intézmény".)

A fenti néhány sor eléggé önmagáért beszél, a magam részéről csak annyit tennék hozzá, hogy "normál"  (igen, a társadalom többsége, és a MEOSZ szerint is ugye csak az a munka, amikor ingázol napi pár órát....) munkavégzés mellett évekig dolgoztam távmunkában is, sőt egy ideig olyan emberek főnöke voltam munkavezetőként szintén távmunkában, akiket a munka elvégzése előtt és alatt sem láttam személyesen, kizárólag interneten tartottuk a kapcsolatot, mégis minden munka határidőre, az elvárásoknak megfelelően elkészült.

Mindezek után Deutsch "Internetkon" Tamás szavaihoz nincs is több hozzáfűznivalóm, azon túl, hogy "megtalálta a zsák a foltját", és hogy ez az ember minden egyes nappal, amit a pozíciójában tölt, nem csupán önmagát minősíti, hanem azokat is, akik ezt tűrik, és hagyják. A MEOSZ pedig D. T. minden megnyilatkozását a legnagyobb nyugalommal tűri és hagyja. Mindeközben a honlapon ez a banner fogadja az odalátogatót:

meosznyito.jpg

 

Elvárni - azt szabad....

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://arokkantisember.blog.hu/api/trackback/id/tr577590508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AndyNessz 2018.08.19. 11:28:49

Ez kb. olyan , mint amikor a kutya a saját házába szarik. :( De nem bántom a kutyákat, ők jó fejek!
süti beállítások módosítása