Ismeritek a legújabb viccet? A mozgássérült kérdezi a siketet, tudja-e, hogy mi az az érdekvédelem
2014. március 19. írta: A rokkant is ember

Ismeritek a legújabb viccet? A mozgássérült kérdezi a siketet, tudja-e, hogy mi az az érdekvédelem

- Persze! – jeleli lelkesen a siket (válaszát a mozgássérült ennek a rendszernek köszönhetően amúgy tökéletesen érti. És ez nem vicc! – a Szerk. megj.) – Nézd meg az EP-képviselőnket, a Kósa Ádámot! Tőle ered az Európai Parlament történetének első jelnyelven előadott felszólalása, vagy ott van Tapolczai Gergely, akinek munkáját nemrég Orbán Viktor a nyilvánosság előtt köszönte meg, és aki nélkül biztos nem kapott volna a szövetségünk olyan bőkezű állami támogatást. Szóval, én nem panaszkodom az érdekvédelemre. Nálatok, mozgássérülteknél is ilyen jó a helyzet?


- Ó, hogyne – lelkesül fel a mozgássérült, és megpróbál valami nagyot mondani: mi, magyar mozgássérültek, nem szorulunk rá az érdekvédőkre, nálunk olyan jól megy minden... gond nélkül megengedhetjük, hogy  ők ne velünk foglalkozzanak, hanem a saját pecsenyéjüket sütögessék:

dererat megvettek.jpg

 

- És lobbistátitok csak vannak, nem? – kérdi kissé hitetlenkedve a siket.
- Lobbista? Az valami olyasmi, mint a díszrokkant, ugye?

Ez a vicc onnan jutott eszembe, hogy olvastam a MEOSZ honlapon Derera úr vezércikkét. Már a címe is sokat sejtető: „Igaz szó” . De a tartalma! Na, az az igazi: kritikának álcázott seggnyalás, ilyen remek sorokkal:

„Ma 16.000-el több fogyatékossággal élő ember dolgozik, mint 4 évvel ezelőtt. Jelentette be Orbán Viktor Miniszterelnök úr a minap. És ez így igaz.”  Vagy  ez itt: „Abban is tökéletesen igaza van a Miniszterelnök úrnak, hogy a fogyatékos emberek körében 40%-al kevesebb a munkanélküliség, mint négy évvel ezelőtt.”
(„Miniszterelnök úr”...így, nagy betűvel. Eszem-fa*om megáll...komolyan... Fél oldalon ennyi Orbán imádatot rég olvastam. Ha pedig mindez gyilkos kritika akart lenni, akkor ezután minden politikusnak jár a jókívánság: „Bíráljon téged a Derera Mihály!”)

Jó, persze, immel-ámmal tényleg kritizál ez a jóember. De közben olyan tájékozatlan, hogy azt sem tudja, hány rehabilitációs kártyát adtak ki eddig. Segítek. Nem 16 ezret. Többet. Itt a megfejtés. Csak el kellett volna olvasni.

Igaz, ez a mondata viszont Derera úrnak tökéletes, semmi kivetnivaló nincs benne:

„Amikor fel akarjuk mérni, hol tartunk, érdemes a teljes igazságról beszélni, nemcsak egy részéről.”

(Ezek után csak azt nem értem, hogy udvarias kérésünk ellenére miért nem tett arra utalást, hogy a fentebb említett törökgábori határozottságú vezércikkének az ötlete tőlünk származik, miután egy emailben külön felhívtuk az esetre a figyelmét. - a Szerk.)

A bejegyzés trackback címe:

https://arokkantisember.blog.hu/api/trackback/id/tr405869854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása