Zászlót bont a Rokkant Emberek Érdekközössége. Miről is szól ez az egész?
2013. március 17. írta: A rokkant is ember

Zászlót bont a Rokkant Emberek Érdekközössége. Miről is szól ez az egész?

Mint azt  mindannyian tudjátok, az "Esélyegyenlőségi Normakontroll" közösség alapítója feladta a küzdelmet. Én, bár egyet nem értettem vele, mégis sok mindent érteni vélek döntésének az okaiból. Úgy érzem, belefáradt abba, hogy fő álma és célja, az Esélyegyenlőségi Normakontroll alkotmányban való rögzítése - minden erőfeszítés ellenére - egyre távolabb és távolabb került, és ez a lehetőség, legyünk realisták, gyakorlatilag végleg elenyészett az Alaptörvény szégyenletes és antidemokratikus negyedik módosításának elfogadásával, hiszen mostantól tényleg az, és csak az kerülhet ide, amit a Fidesz-kétharmad jónak lát.

 

Én sem hiszek abban, hogy az esélyegyenlőségi normakontroll szép és alkotmányos eszméje még az én életemben valósággá válhat. De ez nem jelenti, hogy feladnám a harcot a rokkantak (egészségkárosodottak), a fogyatékkal élők, még tágabban azok érdekeiért való kiállást, akik valamiért elkerültek "az élet napos oldaláról", és saját erejükből nincs is esélyük megkapaszkodni.

 

Ezek miatt tehát, mától, 2013 március havának 17. napjától, Szent Patrik napjától az eddigi Esélyegyenlőségi Normakontroll oldal helyett útjára bocsájtom a Rokkant Emberek Érdekközösségét. A szavaknak erejük, jelentésük van, nincs ez másképp ebben az esetben sem: "Rokkant Emberek" - ezt a kifejezést mindenki értse a legtágabban: nem csupán a mozgássérültek, nem csupán a hivatalos rokkantpapírral rendelkezők érdekeit kell szem előtt tartania annak, aki e közösség tagja, de minden fogyatékkal élő, fizikai vagy szellemi hátrányt szenvedett honfitársunkkal is szolidaritást kell vállalnunk, függetlenül nemétől, vallásától, bőrszínétől, vagy párthovatartozásától. Igen, ez utóbbit külön szükségesnek tartom megemlíteni és kiemelni.  Racionális és realista vagyok. Tudom, hogy köztünk, rokkant/egészségkárosodott/fogyatékos emberek között is éppúgy vannak mszp-s, jobbikos urambocsá' fideszes érzelműek is. Azonban egyet be kell látnia mindenkinek. A betegségnek nincsenek érzelmei és politikai hovatartozása. Ezért neveztem el ezt a csoportot ÉRDEKKÖZÖSSÉGNEK. Nem baráti társaságnak, szakszervezetnek vagy hasonlónak. Érdekközösségnek. Fel kell ismerni, mi az ami KÖZÖS ÉRDEK, ami ÖSSZEKÖT és nem elválaszt minket egymástól. Ezt az oldalt közel 1300-an lájkolták elindítása óta. Egy kisebb falu népe. És mit tett eddig magáért ez a virtuális falu? (Szándékosan nem kérdezem, mit tett másért.) Anélkül, hogy bárkit meg akarnék bántani, azt kell mondjam nem sokat. (Ez lehet tán a másik oka annak, hogy az eddigi oldalgazda besokallt.)

Naphosszat mindenki híreket, képeket oszt meg, és mellé esetleg panaszkodik, jobb esetben lázítani próbál másokat.

De ez bocsánat, NEM ELÉG! Viszont azt is tudom, hogy nem mindenki képes és akar tevőlegesen részt venni a saját és mások sorsának jobbításában. Távol áll tőlem az a prófétai hevület, hogy mindenkinél jobban meg akarjam mondani a "tutit". Vagyis nem lesz új házirend, mindenki belátása szerint oszthat meg információkat, érdekességeket az oldalon, úgy, mint eddig. Viszont az eddigiekkel ellentétben nem tudom, és nem is akarom elfogadni a "majd valaki más megoldja" mentalitást.

 

Mert:

 

"A gondolat szavak nélkül mit sem ér.

 A szó tettek nélkül mit sem ér.

 A tettek ész nélkül: csak rombolás,

 Az ész szív nélkül: csak tombolás."

(ismeretlen)

 

Ezért azt várom és kérem, hogy akit az Esélyegyenlőségi Normakontroll oldalhoz csatlakozók közül komolyan érdekel a rokkant -és fogyatékosügy,
 az csatlakozzon itt, a Facebook-on most létrehozott "Rokkant Emberek Akciócsoportja" elnevezésű, zárt, meghívásos alapon működő csoporthoz, hogy ott egy összetartó KÖZÖSSÉGKÉNT érdemi munkát kezdjünk a magunk és mások ÉRDEKÉBEN.

 

Úgy legyen!

 

Kelt Magyarországon, 2013. március 17-én, Szent Patrik napján.

 

magyarz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://arokkantisember.blog.hu/api/trackback/id/tr375140184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása