Napi abszurd: Aki féllábú, az márpedig nem rokkant!
2012. július 13. írta: A rokkant is ember

Napi abszurd: Aki féllábú, az márpedig nem rokkant!

Olvasom a szociális államtitkár megnyugtató mondatát: "Féllábú embert nem küldünk a munkaerőpiacra". És én látom a jó szándékot. És mindent elhiszek. A baj csupán az, hogy ez csak a valóság egyik fele. Az idealistább. Mert a sötét oldal bizony létezik: és azt mutatja, egy jogszabály formájában, ahol pontról-pontra le van írva, mely betegség, kór és nyavalya hány százalékot ér... Nos, itt egy szó nem esik arról, hogy hány százalék egészségkárosodást jelent az, ha valakinek nem BETEG, vagy SÉRÜLT a keze/lába, hanem egyszerűen NINCS. Az ilyen embernek tehát - hacsak nincs olyan szerencséje (??) hogy más betegsége okán ezt megítéljék neki - nem jár a rokkant státusz, és a vele járó anyagi, egészségügyi, stb. segítségek, támogatások.

Tessék??? Hogy ez nem létezik? Hogy ilyen kultúrországban elképzelhetetlen? Hogy mocskosrohadékfasisztafidesz?

Nos: itt a bizonyíték, lehet olvasgatni....  (aki bebizonyítja, hogy a fenti állítás tévedés, az vendégünk egy korsó sörre - ellenvéleményeket kommentekbe vagy emailen várjuk.)

Viszont aki azt hiszi, hogy ezért most itt csak és kizárólag a Fidesz, meg a kormány a hibás, annak van egy nagyon rossz hírem: a szocialisták alatt anno ugyanúgy senkit nem érdekelt ez a már létező probléma!

Bizonyíték kell? Parancsoljanak, itt az élő példa (reméljük legalábbis, hogy még él...) Zombori Lajosnak hívják. Csúf kálváriája még 2003-ban esett meg vele. Sorsáról azóta nem tudni.... A társadalom akkori és további érdeklődéséről mindenesetre beszédes adalék a cikk alatti nulla - azaz nulla - hozzászólás....

Az mindenesetre elég elkeserítő, hogy erre az évekkel ezelőtti, és még most is meglévő problémára az úgynevezett "szakmai" "érdekvédő" szervezetek nem mutattak rá.

Minek is? Az ilyesmi fáradtságos munkát, olykor úgynevezett gondolkodást igényel. Egyszerűbb tüntetni, meg habzó szájjal tiltakozni, hogy fújjfidesz, fújjszocik meg fújjkormány....


 

A bejegyzés trackback címe:

https://arokkantisember.blog.hu/api/trackback/id/tr194652496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gasser dúc 2012.07.13. 18:48:15

Igen ez abszurd volt akkor is.De azért remélhetőleg a munkaügyi bírőságon visszakapta a jogos ellátását.
Mai körülmények között a munkaügyi bíróságokon rosszabb a helyzet.Ugyanis ha a kirendelt igazságügyi szakértő a betegnek adna igazat,akkor a NRSZH gondolkodás-nélkül támadja meg a beteg számára előnyös véleményt.
Igy újabb néhány hónapot "húzatnak le vele"esetenként ellátás nélkül.
És ha merészel még az illető családban élni,és még netán van hol laknia is,akkor a "családlátogatásra" kiérkező szociális szakártő még indokolt egészségkárosodás esetén is eldöntheti a beteg számára kedvezőtlenül a per végkimenetelét.
Igy ma ez a rendszer már nem egészségkárosodási ellátórendszer,hanem leginkább szociális ellátási forma.És szerintem ez abszurdabb,mint valaha.....

Famulus 2012.07.15. 15:34:07

Arról viszonylag kevesebb szó esik, hogy "a visszaminősített" emberek legtöbbje ötvenen felüli. A legújabb kormányzati intézkedések hatására a még meglévő rehabilitációs foglalkoztatási rendszer is szűkülni fog, nemhogy bővülni.

Gasser dúc 2012.07.16. 13:44:04

@Famulus: Egyetértek!szörnyű ami itt folyik.
süti beállítások módosítása