A díszrokkant fideszes politikus havi egymillióért cserébe levegőnek nézi a választókat
2012. augusztus 14. írta: A rokkant is ember

A díszrokkant fideszes politikus havi egymillióért cserébe levegőnek nézi a választókat

 A blog rendszeres olvasói már tudják, hogy kicsodát neveztünk el díszrokkantnak, és azzal is tisztában lehetnek egy másik bejegyzésünk miatt, hogy milyen lusta az illető, de új(abb) olvasók kedvéért íme a megfejtés: Hirt Ferenc mozgássérült parlamenti képviselőről van szó. A nép egyszerű gyermeke, Ferenc, remek egy ember. Becsülettel építkezik, kockáról kockára. Megdolgozik a (köz) pénzéért. Évente van egy-két javaslata, meg néhány felszólalása. Néhanapján kap egy-két állampolgári kérdést, amelyeket nagyvonalúan figyelmen kívül hagy....

hirt ferenc a lusta díszrokkant.jpg

Elengedi a füle mellett. Teheti, mert se jogszabály, se dörgedelmes kormányszóvivői verdikt  nem kötelezi őt arra, hogy reagáljon bármely állampolgár mégoly közérdekű kérdésére, információkérésére sem.

A képviselő úr csak van. Létezik. Értünk. Miattunk él. Meg persze belőlünk, adófizetőkből.

Nézzük csak mennyibe is kerül nekünk a némasága? Mennyiért nem vesz minket, szavazópolgárokat sz*rba se?

Tiszteletdíj: 394.320 magyar forint, választókerületi pótlék (bármit is jelentsen ez): 413.942 Ft és végül, de nem utolsósorban 115.950 Ft jövedelem üti a markát azért is, mert őurasága vidékről jár be (?) a parlamentbe. Ez eddig mindösszesen havonta 924 ezer 212 forint, vagyis szép summa üti a markát akkor is, ha az égadta világon semmit nem csinál a frakciófegyelemmel előírt, kötelező gombnyomogatáson kívül. (A mazochisták és a statisztikák iránt rajongó olvasók ezek alapján kiszámolhatják azt is, hogy mennyibe fájt az adófizetőknek 2006 közepétől Hirt úr áldozatos "népképviselete". Számomra elég volt azt megnézni, mennyit keresett a NER ideje alatt, azaz 2010 májusa óta. Nos, nem kis összeget: valamivel több, mint 25 és fél millió forintot kaszált az elmúlt alig több mint két év alatt.)

Csak remélni tudom, hogy a fentiek minél többeket rávesznek arra, hogy ne felejtsenek el regisztrálni a következő választásokra, és ott az eddigieknél picit körültekintőbben meggondolják, hogy hová tegyék azt a bizonyos x-et...

A bejegyzés trackback címe:

https://arokkantisember.blog.hu/api/trackback/id/tr184712198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lavór 2012.08.17. 14:36:43

Mi ebben az új? Bekerültek, jól vannak.

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2012.08.17. 15:00:07

@lavór: és akkor ez így teljesen rendben van? Említést se érdemel?

lavór 2012.08.17. 15:02:13

@A rokkant is ember:
Nem az első eset, hogy említi valaki. Emellett majd 2 év múlva lehet dönteni ismét.

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2012.08.23. 11:10:47

@lavór: Tényleg? Igazán kíváncsi vagyok rá, hogy ki foglalkozott eddig akár online akár offline ezzel a konkrét témával komolyabban...mellesleg nem vagyok 100%-osan meggyőződve arról, hogy biztosan lesz két év múlva választás - vagy ha lesz, az olyannak is ígérkezik...

lavór 2012.08.23. 11:33:25

@A rokkant is ember:

Elég sok blog foglakozott a rokkantakkal.
De van a neten például saját fórumuk is.
Rengeteg hozzászólás is volt. Hideg is meleg is.
Nem tudom, mi lesz két év múlva. Addig nem rettegnék, ha megengeded. A végeredmény meg a választóktól függ, hiába is ágálnak ellene.

Horizont 2012.09.12. 15:23:27

@A rokkant is ember: Én lavór embertársammal ellentétben fel vagyok háborodva és igen is rettegek, hogy mi jöhet még? Nagy a baj politikusainknál de még nagyobb az ilyen kommentelőknél.Amikor látok videót a mit a parlamenti folyosókon készítenek a képviselők megkérdezésével, teljesen kiborítanak. Azzal a pökhendi lerázós leszarós stílussal!! Mire esküdtek fel ezek? Szemen köphetik magukat abban a bizonyos tükörben!És igen is írni kell a felháborodásról. Sokat nem ér, de ha még ez sincs akkor tényleg azt hiszik semmi probléma.

2012.10.22. 22:26:42

Horizont szívemből szóltál. Azért is nagy a baj, mert az emberek is "leszarnak" mindent. Vannak az odadörgölőzősek, akik jól járnak, a morzsákért kussolnak, vannak az agymosottak, akiknek Isten a vezír. A gondolkodó értelmes emberek "le vannak komcsizva". Mert nem látnak, és éreznek. Igen is fel kell emelni a hangjukat a nem rokkantaknak is, a megalázottakkal együtt.
süti beállítások módosítása